Torta tetejére szeretnék karamellszószt tenni. Milyen arányokkal dolgozzak, hogy ne folyjon le?
Nem olyan tortát szeretnék, ahol az oldalán lecsorog a karamell. Amit szeretnék, az kicsit keményebb karamellszósz, de még vágható. (Nem dobostorta keménységre gondolok) Ami puha, de nem folyik.
Gondoltam teszek bele zselatint. Ezzel működhetne? Mikor tegyem bele? Expressz zselatin fixet szoktam használni.
Ezt a receptet egészíteném ki zselatinnal:
Karamellszósz
125 g cukor
2 ek víz
75 ml habtejszín
25 g vaj
1 csipet só
Ne tegyél bele zselatint. Tegyél kevesebb tejszínt vagy több vajat. Attól keményszik.
Legjobb ha tortakarikát körbesutopapirozol, abban a torta es ugy teszed ra. Kidermeszted es le a karika. Igy tuti nem csurog le mikor meg nem kotott meg.
Amikor keszited a karamellt, tegyel a fagyasztoba egy kistanyrrt. Amikor kesz a karamell, tegyel 1-2 evokanallal a hideg tanyerra. Szintw rogton megkot es fogod latji h milyen allaga lesz a karamellnek ha megkot. Ha tul folyos, tobb vajat tegyel. Ha tul suru akkor tejszint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!