Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Torta tetejére szeretnék...

Torta tetejére szeretnék karamellszószt tenni. Milyen arányokkal dolgozzak, hogy ne folyjon le?

Figyelt kérdés

Nem olyan tortát szeretnék, ahol az oldalán lecsorog a karamell. Amit szeretnék, az kicsit keményebb karamellszósz, de még vágható. (Nem dobostorta keménységre gondolok) Ami puha, de nem folyik.

Gondoltam teszek bele zselatint. Ezzel működhetne? Mikor tegyem bele? Expressz zselatin fixet szoktam használni.


Ezt a receptet egészíteném ki zselatinnal:

Karamellszósz


125 g cukor

2 ek víz

75 ml habtejszín

25 g vaj

1 csipet só


nov. 18. 10:35
 1/3 anonim ***** válasza:
27%
Aha, esetleg tejkaramella?
nov. 18. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne tegyél bele zselatint. Tegyél kevesebb tejszínt vagy több vajat. Attól keményszik.


Legjobb ha tortakarikát körbesutopapirozol, abban a torta es ugy teszed ra. Kidermeszted es le a karika. Igy tuti nem csurog le mikor meg nem kotott meg.


Amikor keszited a karamellt, tegyel a fagyasztoba egy kistanyrrt. Amikor kesz a karamell, tegyel 1-2 evokanallal a hideg tanyerra. Szintw rogton megkot es fogod latji h milyen allaga lesz a karamellnek ha megkot. Ha tul folyos, tobb vajat tegyel. Ha tul suru akkor tejszint

nov. 18. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
52%
Én is javaslom a tejkaramellát, próbáltam már és nagyon egyszerű. Csak fel kell olvasztani. Nem lesz folyós, ha kihűl, de teljesen puha, nem kemény, mint a dobos tortán a karamell.
nov. 18. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!