Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehetett ekkora különbség a...

Lehetett ekkora különbség a különböző étolajak miatt? Vagy mi lehetett még a különbség? Vegán paprikás krumpli ízében. Részletek lentebb.

Figyelt kérdés

Kedveljük a paprikás krumplit. Igaz, mostanában ritkán készítjük, de ez most mindegy.

Szóval mi hidegen sajtolt extra szűz olíva olajban szoktuk dinsztelni a hagymát (mert nem ehetek másfajta étolajat, max nagyon minimális mennyiségben).

Egy ismerősömnél tavaly vagy tavalyelőtt ettem pár falatot abból a paprikás krumpliból, amit ő készített. Olyan finom volt, hogy nem is tudom, hogy azóta is csodálom.

És nem volt egyikben sem semmi állati eredetű.

Ő napraforgó olajban dinsztelte a vöröshagymát.

A fűszerezésre rákérdeztünk, ugyanazokat a fűszereket használta ő is.

Lehetséges, hogy az étolaj volt az oka a nagy különbségnek?

nov. 10. 23:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Vagyis inkább pirítani szoktuk a vöröshagymát. Azt nem tudom, hogy ő hogyan csinálta.
nov. 10. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. Szerintem több múlik a krumplin.
tegnapelőtt 00:04
 3/9 A kérdező kommentje:

Lehetséges, ez is eszembe jutott.

Akkor melyik a legjobb krumpli paprikás krumpliba?

tegnapelőtt 00:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyilván nem ugyanolyan íze van az olíva olajnak, mint a napraforgónak. Emellett más fajta krumpli, más paprika, is bejátszik
tegnapelőtt 06:35
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen. Sok kajába nagyon jó a napraforgómag étolaj, de tényleg nem ehetem.

Az őrölt fűszerpaprikával nagyon sokáig kísérleteztem, mert észrevettem, hogy nagy különbségek vannak azok között. A legjobbat szoktuk venni.

Krumpliból melyiket érdemes venni ehhez az ételhez? Ezt még nem tapasztaltam ki.

tegnapelőtt 07:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a fö különbség a fözési módszer, hiába használod pontosan ugyanazokat az összetevöket, ha nem tudod olyan jól elkészíteni. (Pl, mert túlvizezed vagy kevesebb füszert használsz)
tegnapelőtt 07:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Szemelyszerint én a paprikáskrumplit a szétfővő fajtából szeretem
tegnapelőtt 08:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Az olívaolajnak van egy jellegzetes saját íze, a napraforgó semlegesebb. Illetve a hidegen sajtolt extra szűz verziót nem nagyon szokták főzésre használni, hevíteni, lehet az is okozott valami változást az ízben. A fűszerek aránya, a krumpli, a víz (mindenhol kicsit más a csapvíz) is mind hozzátesznek.

Én a lisztes krumpliból szeretem, akkor jó sűrű szaftja lesz ahogy a keverés közben a krumplikockák széle lemállik.

tegnapelőtt 12:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
tegnapelőtt 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!