Lehetett ekkora különbség a különböző étolajak miatt? Vagy mi lehetett még a különbség? Vegán paprikás krumpli ízében. Részletek lentebb.
Kedveljük a paprikás krumplit. Igaz, mostanában ritkán készítjük, de ez most mindegy.
Szóval mi hidegen sajtolt extra szűz olíva olajban szoktuk dinsztelni a hagymát (mert nem ehetek másfajta étolajat, max nagyon minimális mennyiségben).
Egy ismerősömnél tavaly vagy tavalyelőtt ettem pár falatot abból a paprikás krumpliból, amit ő készített. Olyan finom volt, hogy nem is tudom, hogy azóta is csodálom.
És nem volt egyikben sem semmi állati eredetű.
Ő napraforgó olajban dinsztelte a vöröshagymát.
A fűszerezésre rákérdeztünk, ugyanazokat a fűszereket használta ő is.
Lehetséges, hogy az étolaj volt az oka a nagy különbségnek?
Lehetséges, ez is eszembe jutott.
Akkor melyik a legjobb krumpli paprikás krumpliba?
Igen. Sok kajába nagyon jó a napraforgómag étolaj, de tényleg nem ehetem.
Az őrölt fűszerpaprikával nagyon sokáig kísérleteztem, mert észrevettem, hogy nagy különbségek vannak azok között. A legjobbat szoktuk venni.
Krumpliból melyiket érdemes venni ehhez az ételhez? Ezt még nem tapasztaltam ki.
Az olívaolajnak van egy jellegzetes saját íze, a napraforgó semlegesebb. Illetve a hidegen sajtolt extra szűz verziót nem nagyon szokták főzésre használni, hevíteni, lehet az is okozott valami változást az ízben. A fűszerek aránya, a krumpli, a víz (mindenhol kicsit más a csapvíz) is mind hozzátesznek.
Én a lisztes krumpliból szeretem, akkor jó sűrű szaftja lesz ahogy a keverés közben a krumplikockák széle lemállik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!