Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsleves megmentése, feljavítása?

Húsleves megmentése, feljavítása?

Figyelt kérdés
Harmadik húslevesem, nemrég költöztem külön a családtól és próbálkozok a főzéssel( több kevesebb sikerrel). Az első kettő elég jól sikerült ez viszont elképesztő módon “zöldség” ízű. Igaz még nincsen kész a leves, talán még egy órája sem, hogy beletettem a zöldségeket amiket így egy dobozban vettem. Volt közte sok dolog, répa, karalábé, hagyma és zeller is.. anyukám szerint a zellertől lett ez a fura íze… ki is szedtem belőle… esélyes, hogy mire összeérnek az ízek finom lesz? Eddig mindkettő tök jól sikerült és nyilván pont most jön látogatóba a párom családja… most főzök nekik elsőnek és ilyen rossz eddig a levesem. Amúgy nem igazán érdekelne, de így nem akarom kiadni a kezemből. Főzésben jobban jártas emberek segítségének nagyon örülnék, hogy menthető e még a helyzet?

nov. 9. 10:10
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Több répa és hús, 2-3 óra főzés még és jobb lesz.
nov. 9. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Jó lesz az. Nem baj, ha nem mindig ugyanolyan. Nekem meg ízetlen szokott lenni, olyankor dobálom bele a Knorros levesalapot, már előre veszek.
nov. 9. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A húslevesnek sokáig kell lassan, gyöngyözve főni, hogy az ízek összeérjenek. Nem kell közben kóstolgatni. A zellert meg kár volt kidobni.
nov. 9. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak túlizgulod. Ha semmi nem volt romlott, rothadt, akkor bármilyen kombinációban csak jó lehet, nem lehet túlzöldségezni. Mennyi hús, mennyi zöldség, kb mennyi víz van benne?
nov. 9. 14:33
 5/8 anonim válasza:
100%
Órákig kell gyöngyözve főzni, és a zellert kidobni rossz ötlet volt.
nov. 9. 17:20
 6/8 A kérdező kommentje:
A végére szerintem nagyon finom lett a leves, a párom családjának is nagyon ízlett. Valószínűleg tényleg az volt a probléma, hogy mivel izgultam milyen lesz, elkezdtem már az elején kóstolgatni és emiatt volt furcsa íze, visszagondolva a korábbiakkal sosem csináltam ezt csak már a vége felé. A végére tehát teljesen eltűnt belőle ez a zöldség íz es olyan lett mint a korábbiak. Köszi mindenkinek a választ!
nov. 9. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy sikerült! Legközelebb már nem fogsz izgulni.
nov. 9. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:

A répával pedig óvatosan!

Ha túl sokat használsz, szó szerint édes lesz a leves, és semennyi só nem fog segíteni rajta!

Én külön főzöm mert imádjuk, és a léből öntök egy kicsit a levesbe.

tegnap 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!