Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Befőtt feljavítása valahogy?

Befőtt feljavítása valahogy?

Figyelt kérdés
Anyósomtól kapok mindig barack befőttet, ő tesz el. kb 15 üvegnyi gyült fel. A baj, hogy számomra+családom számára ehetetlen. Teljesen tartósító ízü és nagyon lágy szinte szétmállik mikor kiszedem. Próbáltam levesnek úgy hogy előtte jól lemosom de úgy is érezni rajta az utóizt. Mit kezdhetnék vele? kuka?

2015. dec. 13. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Egy kis vörösborral talán fel lehet javítani.
2015. dec. 13. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Először próbaképpen megpróbálnék csak pár üveg barackot újra forralni, főtt birsalmával (birsalma befőttel) olyan sűrűre, mint a lekvár.

A kettőnek az íze szerintem passzol egymáshoz. Először a birsalmát főzd meg, hogy puha legyen, majd amikor leszűrted (a levét külön meg is ihatjátok), akkor összefőzöd a barack-befőttel.

Ha ez így összejön, akkor már a többit is meg tudod így csinálni, és visszarakod üvegbe, vagy tároló dobozokba és be a hűtőbe...

2015. dec. 13. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Én biztos kidobnám. Ha valami nem kell, mert rossz, akkor nem kell. Nem kell csak azért megtartani, mert van.
2015. dec. 13. 17:09
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Kuka.
2015. dec. 13. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
^HA kiérzik a tartósítószer íze, akkor jobb, ha kidobod.
2015. dec. 13. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Dobd ki ami van, innentől meg mondd meg neki, hogy nem kéred köszönöd szépen, mert nem jó, nem ízlik. Nálunk is ez volt, anyósom összefőzött mindenféle gyümölcsöket, lett belőle vegyes lekvár, ráadásul olyan édes, ehetetlen. Egy darabig udvariasan elfogadtuk, aztán mikor már halomba állt otthon, akkor mondtuk neki, hogy nem ízlik, nem kérjük, egészségtelen is, ráadásul én cukorbeteg vagyok, nem is ehetetem. Először megsértődött, majd megbékült.
2015. dec. 13. 23:07
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem miért kellene kidobni!

Ha más gyümölccsel 50-50 %-ban = felesben összefőzi, akkor a tartósítószer íze-hatása már dupla-annyi gyümölcsben oszlik el...

Nekem biztosan megérne annyit, hogy először 1-2 üveggel kipróbálnám... persze kinek-kinek hogyan áll a pénztárcája!

2015. dec. 14. 07:31
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Komolyan arra biztatjátok, hogy még 10 kilónyi gyümölcsöt tegyen tönkre azzal a szarral, amit kapott? Megáll az eszem.

Dobd ki a francba a plöttyedt és túltartósítószerezett befőtteket, ne sajnáld!

2015. dec. 14. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!