Befőtt feljavítása valahogy?
Először próbaképpen megpróbálnék csak pár üveg barackot újra forralni, főtt birsalmával (birsalma befőttel) olyan sűrűre, mint a lekvár.
A kettőnek az íze szerintem passzol egymáshoz. Először a birsalmát főzd meg, hogy puha legyen, majd amikor leszűrted (a levét külön meg is ihatjátok), akkor összefőzöd a barack-befőttel.
Ha ez így összejön, akkor már a többit is meg tudod így csinálni, és visszarakod üvegbe, vagy tároló dobozokba és be a hűtőbe...
Nem értem miért kellene kidobni!
Ha más gyümölccsel 50-50 %-ban = felesben összefőzi, akkor a tartósítószer íze-hatása már dupla-annyi gyümölcsben oszlik el...
Nekem biztosan megérne annyit, hogy először 1-2 üveggel kipróbálnám... persze kinek-kinek hogyan áll a pénztárcája!
Komolyan arra biztatjátok, hogy még 10 kilónyi gyümölcsöt tegyen tönkre azzal a szarral, amit kapott? Megáll az eszem.
Dobd ki a francba a plöttyedt és túltartósítószerezett befőtteket, ne sajnáld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!