Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinka feljavítása?

Pálinka feljavítása?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy veszek olcsó, vagy középkategóriás pálinkát (ami többnyire ugye alma), és aszalt gyümölcsöt áztatok bele, illetve néhány csepp szörpöt öntök bele (az aszalt gyümölcsnek megfelelőt). Ebből finom "pálinka" születhet? Próbáltatok már ilyet?

Köszönöm!


2016. febr. 14. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. febr. 14. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Szarból nem lehet várat építeni. A pálinka nem attól lesz jó, hogy extrákkal felturbózza az ember, hanem attól, hogy jó alapanyagokból, jól csinálták. Ha már nagyon pancsolhatnékod van, akkor vegyél üdítőt meg vodkát, öntsd össze és élvezd!
2016. febr. 14. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
A nagymamám régen készített ilyen finom italt, de azt likörnek nevezte.Pálinkához öntött egy főzetet.A főzet pedig:a vízet felforralta és cukrot és vanilia aromát( vagy más ízűt)öntött hozzá.
2016. febr. 15. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a kész párlatot (pálinka) bármivel ízesíted, már nem pálinka lesz.

Likőr: szesz + cukor + aroma.

Az aszalt gyömölcsből is oldódik ki cukor.

2016. febr. 15. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Phoney ***** válasza:

Ez attól függ, hogy az adott pálinka az olcsók közt az ízetlen vagy a rosszízű kategóriába tartozik. A legolcsóbbak közt is előfordulnak olyanok, amikkel semmi baj nincs azon túl, hogy igen kevés ízük van. Persze valamit mindig lehet javítani a cudarabb olcsópálinkákon is, de sokszor minimálisat.


Azt viszont nem mondanám, hogy ezek közül bármelyik is megérné azt a minimum 5000 Ft/litert, amit alaphangon elkérnek a boltban bármelyik gyümölcspálinkáért. Inkább csak a 10-12e Ft/liter környékieknél keződik az a szint, ahol egy részük (!) már teljesít az áráért. Az olcsóbbakat esetleg 1:1 arányban olcsó vodkával blendelve volna értelme felhasználni likőralapként, hogy faragj a költségeken.


Fogyasztásra hígított pálinkát már nem sok értelme van gyümölccsel ágyazni (főleg nem egy 37,5–40%-osat), maradj a szörpnél. Ha szereted a likőröket, akkor pár cseppnél sokkal többet is tehetsz bele.


Igazából ár/értékben az a legjobb fapados gyümölcslikőr, ha megveszel egy olcsó vodkát (2700/litertől lehet kapni jobb helyeken), azt 1:1-ben kevered tömény szörppel, majd hagyod állni pár hétig. A vodkát gyümölccsel összeturmixolva, pár hét után leszűrve, cukrozva, majd pár hónapig pihentetve még jobbat kapsz (eperből pl. eszméletlenül jót), csak nem könnyű leszűrni és aránylag sok vodka marad a gyümölcspépben.

2016. febr. 15. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Jobb tippet mondok neked. Házi pálinkába (persze nem kerítészaggató fajtából, meg cukorpálinkából -ahogy sokan csinálják-) teszel mézet, ez nagyon kellemes édeskés ízt ad neki, még az is könnyebben megissza, aki amúgy nem szokott inni. :)
2016. febr. 15. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem pálinka! Rosszullét!
2016. febr. 15. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2016. febr. 15. 16:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!