Miert nem hasznaljak fel a likoroket a cukrasziparban?
A likőr nekem kicsit túl cukros a húsokhoz.
De a csokilikőr, citromlikőr, kávélikőr, tojáslikőr sütikben nagyon is előfordul, fagylalthoz is szoktak néhol adni.
Hogy az országtortában pálinka van, illetve hogy valamennyire divat lett ételekben/édességekben pálinkát használni, az a 21. századi „pálinkareneszánsz”, illetve a központi marketing része. Pálinkát mindenkinek, pálinkát mindenbe – gondolom nem kell folytatnom.
A likőr egyébként egész egyszerűen ízesített és édesített alkohol, így soknak nincsenek olyan egyedi aromái, amit az adott likőr hozzávalói önmagukban ne adnának vissza, de amiknek vannak, azokat időnként használják is konyhában, még ha nem is Magyarországon. Itt pl. vannak likőrös receptek is: [link]
De itthon is készül pl. tiramisu különféle likőrökkel, vagy amiket az első írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!