Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen pálinkát használjak...

Milyen pálinkát használjak alapanyagnak, ha : mazsolát + mézt tennék bele?

Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Kérdés, mit akarsz készíteni?

Ne karaktereset, talán finom barackot.

2014. dec. 18. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
elsőnek: a barackon érezni az aromát, akármivel kevered. Kérdezőnek: én inkább vodkát ajánlok.
2014. dec. 18. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Pálinkát kérdezett.

De minden attól függ, mit is akar készíteni? Süteményt? Ízesített italt?

2014. dec. 18. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A vodka is pálinka.
2014. dec. 18. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Sowilo ***** válasza:
Nem láttam még vodka fantázianév alatt gyümölcspárlatot, de oké. Legyen akkor a sör is pálinka.
2014. dec. 18. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Borpárlat + mazsola és egy kevés méz, de az is csak a szín végett, a mi környékünkön ezt isszák sok helyen, bár nekem egy kissé nyers.

Tudom, jogilag nem készíthető ilyen, de szerintem akinek van lepárlója otthon az legalább egyszer biztos desztillált már bort.

2014. dec. 18. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Phoney ***** válasza:
Bort szabad lepárolni. Saját tulajdonú szőlőből persze. A magánfőzés eddigi szabályozása szerint még vodkát is finomíthatsz, persze azt is csak saját tulajdonú gyümölcsből, semmi egyébből.
2014. dec. 18. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja, én egyszerűbb kérdésre gondoltam. Ilyen itókacsinálási kérdéshez nem értek. Szőlősgazda "borász" ismerősöm vásárolt egy kádnyi vodkát a lengyel piacon-anno-, és biztos, hogy a lőréjével házasította. Pletykások szerint eladta a kocsmárosnak a feltuningolt bort.
2014. dec. 18. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
négyes voltam: hármas, ötös igazatok van.
2014. dec. 19. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Valamilyen nem túl karakteres páleszt használj hozzá lehetőleg. Pl. alma, őszibarack. Ha teszel bele egy darab fahéjt és egy kevés szegfűszeget, nagyon kellemes nedű lesz belőle.
2014. dec. 19. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!