Körtéből és almából készítek vegyesen cefrét. Nincs darálóm, csak késsel vagdosom össze. Használjak-e hozzá pektinbontó enzimet? És ha igen, mikor kell hozzáadni és hogyan?
Figyelt kérdés
A tavalyi cefrémmel is az volt a baj állítólag, hogy nem volt elég homogén.Most az a dilemmám,hogy vettem pektinbontót, de nem tudom, hogy hozzá merjem-e adni,mert pont tegnap hallottam,hogy a pektin bomlásakor nagyon sok metilén szabadul fel,ezért nagyon kell tudni,hogy az elejét meddig kell eldobni,különben mérgező lesz a pálinka.De erre nincsen szerintem a főzdésnek semmilyen mérési lehetősége. Másrészt nem tudom,hogy mikor és hogyan kellene ezt az enzimet a gyümölcshöz adni:ha még csak össze van vagdosva és friss,akkor nincsen alatta semmilyen lé.Ha meg már van,akkor elkezdődött az erjedés,és lehet,hogy akkor már nem lehet.Ha valakinek van ezzel a szerrel tapasztalata, kérem,írja meg,vagy pedig azt,hogy hogyan csináljak kb 70% körte-30% almából jó cefrét?#cefre #pektinbintó enzim
2013. aug. 21. 15:04
1/1 anonim válasza:
Még soha nem hallottam erről a pektinbontóról.
Mi csak egyszerűen hagyjuk erjedni a cefrét, max. cukrot adunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!