Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tepsis pizzát hány dkg...

A tepsis pizzát hány dkg lisztből és mekkora tepsibe szoktátok készíteni?

Figyelt kérdés

Én eddig kétszer sütöttem, vagyis kezdő vagyok.

Most nem tudom lemérni, de abba a nagy, lapos, fekete tepsibe szoktam csinálni, 500 g lisztből, 1 csomag instant élesztővel.

Viszont így brutálisan vastag a tészta, pedig minden recept ezt a mennyiséget írja.

nov. 5. 00:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ebbe a tepsibe csinálom, de szerintem bőven elég hozzá a 30 dkg liszt. Sajnos nem szoktam mérni, van mikor nekem is kicsit vastagabb.
nov. 5. 04:24
 2/7 A kérdező kommentje:

A 30 dkg liszthez mennyi élesztő szükséges? Tegyem hozzá az 1 csomagot?

nov. 5. 05:20
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Tedd hozzá nyugodtan, én is belerakom. Mondjuk én mindig a kocka élesztőt használom mert az instanthoz nem értek. Nem tudok hozzá tartani. Zavar ha nem látom felfutni.
nov. 5. 06:18
 4/7 A kérdező kommentje:

Rendben!

Nekem meg a sima élesztő a mumus, hány dl és mennyire legyen meleg a tej (vagy víz?), lisztet vagy cukrot tegyek bele, abból is mennyit, lefedjem vagy ne fedjem, hova tegyem míg felfut… Egyelőre nem próbálkozom vele 😃

nov. 5. 06:36
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Én is a hagyományos tepsibe csinálom, de nekem elég bele 15 dkg liszt egy tepsihez. Így jó vékonytésztás lesz. Én 60 dkg liszthez számolok 5 dkg friss élesztőt, vagy két csomag porélesztőt
nov. 5. 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Az 5 dekás kocka élesztő az 1 kg liszthez való. Ezt öreganyám tanította nekem. Van a csomagolásán deka beosztás, akár öt részre is lehet vágni késsel. A 30 deka liszthez másfél deka Budafoki élesztő, vagy egy fél csomagnál is kevesebb instant élesztő kell.

A Budafoki élesztőtől ne félj! Langyos vizet vagy tejet használj, és tégy bele egy csapott teáskanál cukrot, és ebben szuszpendáld fel egyenletesen. Nem biztos, hogy két kavarással egyenletesen eloszlik. Amiben felfuttatod az élesztőt, az a tésztához szükséges folyadék legalább fele legyen! Tehát ha a tészta recepted mondjuk a 300 g liszthez ír 100 ml tejet és 100 ml vizet mint folyadékot, akkor a másfél deka (1,5 dkg) élesztőt felfuttatod a 100 ml tejben például, és mikor beleöntöd a lisztbe, akkor teszed hozzá a 100 ml vizet.

[link]

[link]

nov. 8. 15:03
 7/7 A kérdező kommentje:

6-os köszönöm 🙂

Tehát morzsoljam a folyadékba, és kavarjam addig míg el nem olvad?

Le kell fedni? Meleg helyre kell tenni? Vagy csak hagyjam a konyhapulton?

nov. 8. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!