Mi lesz nálatok a karácsonyi menü?
Hűha nálunk rengeteg minden szokott lenni. :D
24-én egy egyszerű ebéd szokott lenni (akár krumplis tészta :D) vacsorára: rántott hal,-gomba mellé majonézes krumpli saláta és rizibizi/sült krumpli. (mikor mi...)
25-én töltött káposzta, narancsos sült csirke köret a csirkéhez hagymás krumplipüré
26-án rántott hús, és többféle fasírt (citromos, svéd...) köret krumpli valamilyen formában
a reggelire általában kalács szokott lenni, persze házi sütésű
aztán sütemények: mákos-diós-gesztenyés bejgli, juhtúrós pogácsa, akkor még egy sós süti (azt még nem tudni mi lesz) aztán lesz egy torta mindenképpen szerintem gyümölcsös nagyon habos lesz, aztán még 2 fajta édes szokott lenni, és többféle keksz
Nálunk azért van így, mert mi vagyunk a központ úgymond ünnepek alatt, hozzánk jönnek unokatesók, nagyszülők; de nem csak a karácsony miatt hanem mert anyu-apu névnap és szülinap is van az ünnepek alatt illetve ahhoz közel. :D
Anyáéknál:
Halászlé és mandulakrémleves
Rántott csirke (farhát, comb, mell), karaj, hekk filé, ponty patkó, velő, gomba, sült kacsacomb.
Köretnek rizi-bizi, krumplipüré, ecetes ubisali, tartármártás. :-)
Sütinek biztos lesz bejgli, zserbó, hókifli, mézeskalács... :D
meg persze pár plusz kiló karácsony után... :D
Nálunk még nem tudom. Remélem rá tudom venni a barátomat egy kis lucskos káposztára meg kocsonyára. :P De annyi sütit fogunk enni a szülőknél, hogy szerintem azt csak a fára csinálunk. Mézeskalács, vagy most találtam egy kókuszos harang receptet, beindította a fantáziámat. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!