Csokimáznak írt förtelem, a sóbors.huról. Miért írnak le ilyet ha tudják hogy nem csokimáz hanem öntet?
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
3 ek. kakaópor
1 ek. tej
A porcukrot és a kakaóport keverjük össze egy kis lábasban, majd öntsük rá a tejet és kockázzuk rá a vajat. Melegítsük őket össze alacsony lángon. Várjuk meg, míg az összes vaj elolvad, elvegyül a krémben, majd még egy kis ideig melegítsük, de folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha a cukor is szépen elolvadt, nem szemcsés, kapcsoljuk le a lángot.
Forrón öntsük a sütemény tetejére, mert gyorsan megszilárdul, egy spatulával egyengessük el rajta. Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak a süteményt.
Nem függ attól, hogy vaj vagy margarin, én is ezt készítem, margarinnal.
Szerintem a kérdező nem főzte elég ideig, épp csak összemelegíthette, ezért nem dermedt ki.
Nekem roppanósra dermed a süti tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!