Csokimáznak írt förtelem, a sóbors.huról. Miért írnak le ilyet ha tudják hogy nem csokimáz hanem öntet?
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
3 ek. kakaópor
1 ek. tej
A porcukrot és a kakaóport keverjük össze egy kis lábasban, majd öntsük rá a tejet és kockázzuk rá a vajat. Melegítsük őket össze alacsony lángon. Várjuk meg, míg az összes vaj elolvad, elvegyül a krémben, majd még egy kis ideig melegítsük, de folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha a cukor is szépen elolvadt, nem szemcsés, kapcsoljuk le a lángot.
Forrón öntsük a sütemény tetejére, mert gyorsan megszilárdul, egy spatulával egyengessük el rajta. Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük csak a süteményt.
ÉN évtizedek óta használom ezt a receptet, tökéletesen müködik mindig.
PErsze ebbe VAJ és nem MARGARIN kell, lehet, hogy az a baj, vagy nem fözted össze rendesen.
A gond NEM a ez a recept, hanem TE csináltál valamit nem megfelelöen!
Mert ez a neve. Ez egy régi retró dolog. Az a neve ennek hogy csokimáz. Hiába nincs benne szó szerint csoki.
Ez olyan mint a madartej. Abban sincs madár.
Kimásoltam egy másik kérdéstől.
Bár ezentúl inkább videón nézem hogy hogyan készül.
Felolvasztasz egy tábla étcsokit, keversz hozzá 82%-os vajat és amíg meleg beleforgatod
Lehet csinálni kakaós híg löttyöt is, fentebb leírták, de főleg a rumízvavcakkal megtoldva csak egy ízléstelen bóvli lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!