Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeleteléskor porlik, törik a...

Szeleteléskor porlik, törik a házi kenyerem. Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

okt. 29. 14:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kellene egy recept és egy elkészítési mód.

De az első tippem hogy vagy nem dagasztod eleget, vagy túl sok a zsiradek vagy túlsütöd vagy túl kevés a víz

okt. 29. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Ne szeleteld fel.
okt. 29. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
34%
1-es: kenyérbe NEM kell zsiradék!
okt. 29. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

100% liszt (50 dkg)

67% viz (335 gr)

7 gr eleszto

1 pupos teaskanal so

1 evokanal olaj

1 mokkas kanal ecet.

Keveres, gyuras

2 ora utan ujragyuras,

majd 2*20 perces kelesztes - gyuras.


Sutes:

forro edenyben lekenes vizzel, liszttel, bevagas,

fedo alatt 230 fokon 30 perc

le a fedot, spricc 200 fok

25 perc fedo nelkul.

okt. 29. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3 bizony. Tehát ha sokat tedz akkor nem lezs jó - pl porlik


Kérdezo, ecet nem tudom miert van benne es azt se attol porlik e de felesleges beletenni. A többi jónak tűnik összetevőben. De sok a gyúrás és rossz időben.

Amikor összekevered, gyúrd, dagaszd legalább! 5 de inkább 10 percig folyamatosan. Ha kiveszel egy gombócot és két kézzel húzod akkor ynuljon es ne szakadjon.

A 2 ora utan mar ne gyurd. Kigyurod beloke a levehot amit nagy nehezen a kelesztessel beletettel. Ovatosan kihuzkodhatid es formazhatod. Utanaar csak keleszteni meg egy fel- orat vagy amig megkel es sutni.


És elég alulhidratált a kenyér. Keves a víz - legnagyobb esellyel ettol porlik. Kezd 75 százalekon. Ha eleget dagasztod, fel fogja venni a liszt azt a vizet. Kelesztes elot nem baj ha nem teljesen formatarto.

okt. 29. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Ugy tudom az ecet az eleszto hatekonysagat noveli.

Az olaj lenne a baj?

okt. 29. 15:24
 7/10 A kérdező kommentje:

5

A gyurassal igazad van, en irtam rosszul. A ket rovid kelesztes utan huzom, nem gyurom.

okt. 29. 15:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Megprobalom tobb vizzel
okt. 29. 15:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj nem baj. 1 evokanallal meg en is teszek neha a kovaszosba. Ha decire tenned bele az lenne baj.
okt. 29. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

A ropogós héjú házi kenyérnek morzsálódik a héja, ha recés élű kenyérvágó késsel vágod. Vékonypengéjú nagyon éles késsel vágva kevésbé morzsálódna.

A kenyérhéj morzsálódása nekem nem okoz gondot, mert addig szeretem a kenyeret, míg ropogós a héja. Ha pár naposan megvonul és már nem ropog, csak pirítósnak tudom megenni.

nov. 4. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!