Szeleteléskor porlik, törik a házi kenyerem. Mit tehetek ellene?
Kellene egy recept és egy elkészítési mód.
De az első tippem hogy vagy nem dagasztod eleget, vagy túl sok a zsiradek vagy túlsütöd vagy túl kevés a víz
100% liszt (50 dkg)
67% viz (335 gr)
7 gr eleszto
1 pupos teaskanal so
1 evokanal olaj
1 mokkas kanal ecet.
Keveres, gyuras
2 ora utan ujragyuras,
majd 2*20 perces kelesztes - gyuras.
Sutes:
forro edenyben lekenes vizzel, liszttel, bevagas,
fedo alatt 230 fokon 30 perc
le a fedot, spricc 200 fok
25 perc fedo nelkul.
#3 bizony. Tehát ha sokat tedz akkor nem lezs jó - pl porlik
Kérdezo, ecet nem tudom miert van benne es azt se attol porlik e de felesleges beletenni. A többi jónak tűnik összetevőben. De sok a gyúrás és rossz időben.
Amikor összekevered, gyúrd, dagaszd legalább! 5 de inkább 10 percig folyamatosan. Ha kiveszel egy gombócot és két kézzel húzod akkor ynuljon es ne szakadjon.
A 2 ora utan mar ne gyurd. Kigyurod beloke a levehot amit nagy nehezen a kelesztessel beletettel. Ovatosan kihuzkodhatid es formazhatod. Utanaar csak keleszteni meg egy fel- orat vagy amig megkel es sutni.
És elég alulhidratált a kenyér. Keves a víz - legnagyobb esellyel ettol porlik. Kezd 75 százalekon. Ha eleget dagasztod, fel fogja venni a liszt azt a vizet. Kelesztes elot nem baj ha nem teljesen formatarto.
Ugy tudom az ecet az eleszto hatekonysagat noveli.
Az olaj lenne a baj?
5
A gyurassal igazad van, en irtam rosszul. A ket rovid kelesztes utan huzom, nem gyurom.
A ropogós héjú házi kenyérnek morzsálódik a héja, ha recés élű kenyérvágó késsel vágod. Vékonypengéjú nagyon éles késsel vágva kevésbé morzsálódna.
A kenyérhéj morzsálódása nekem nem okoz gondot, mert addig szeretem a kenyeret, míg ropogós a héja. Ha pár naposan megvonul és már nem ropog, csak pirítósnak tudom megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!