Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olaj nélküli sütő , air fryer...

Olaj nélküli sütő , air fryer megéri? Valakinek van róla tapasztalata? Házi burgonyát lehet benne sütni, vagy csak mirelit krumplit?

Figyelt kérdés

#krumpli #burgonya #mirelit #sütés #Olaj nélküli sütő
okt. 15. 00:25
1 2
 1/19 Katona Dius ***** válasza:
84%
Próbáltam házit is, megbarnult. A mirelit szépen kisül benne. Nekem megérte, rengeteg olajat spórolok meg vele. Sültkrumpli, bolti fasírt is szépen süthető benne. Van, aki a rendes házi rántotthúst is abban süti, az enyém kicsi hozzá, még nem próbáltam. Az enyém nem drága, huszon párezerért vettük 2 éve, de szerintem már rég vissza hozta az árát, nagyon kevés olaj fogy így.
okt. 15. 01:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Szoval inkabb mirelit krumplit erdemes sutni vele, rendes krumplit amit te magad hamozol, szeletelsz azt nem annyira?
okt. 15. 04:11
 3/19 A kérdező kommentje:
A tied hany wattos, es mennyi ido alatt suti meg a krumplit?
okt. 15. 04:29
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
A lányomnak van. Ő nagyon szereti. Én is gondolkozok rajta, hogy veszek.
okt. 15. 05:01
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Én egy 4,5 literes, 2,6 kW-osat vettem, és nagyon szeretem. Nálam úgy vált be, ha maximum félig pakolom bele a cuccot (különben odakap, főleg magasabb hőfokon), és alacsony hőfokon lassan sütök benne, közben sokszor kihúzom a tálcát, és rázogatással megkeverem benne a sütnivalót. De ennek ellenére imádom. Nekem házi és bolti mirelit alapanyag egyaránt megsül benne, burgonya, szalmakrumpli (ha magamnak vágom házi burgonyából, az is), édesburgonya, sárgarépa. Húst ritkán és csak csirkeszárnyat vagy bolti mirelitet, előre panírozott húsokat szoktam (csirkemell és sertéskaraj vagy -tarja), és azt mindig csak 1 rétegben teszem bele.

Szóval nálam viszonylag időigényes, de szerencsére olyan rugalmas és kötetlen a munkám, hogy bármikor oda tudok menni megforgatni-megrázogatni, amikor csak kell. És már egész jól kitapasztaltam.

okt. 15. 05:24
 6/19 A kérdező kommentje:
Egy kanalnyi mennyisegu oliva olajat erdemes hozzarakni?
okt. 15. 07:39
 7/19 anonim ***** válasza:
15%
Az elsö hülyeséget ír, a sütö nem tudja, hogy friss vagy fagyasztott krumpli van benne. Ha neki megbarnult, akkor valamit ö rontott el
okt. 15. 07:53
 8/19 anonim ***** válasza:
11%
vótmá
okt. 15. 08:11
 9/19 anonim válasza:
0%

Én nem vagyok tőle hanyatt esve. Amit olajban szoktam kisütni, annak nem olyan az íze, állaga, még akkor se, ha megkenem olajjal. A sült hús színtelen.

Mirelit krumplit meg halat, gombát szeretek benne sütni, semmi mást. Ellenben qva sok helyet foglal. (Mentségemre szóljon, hogy nem én vettem, kaptam)

És kimutathatóan nem egészséges, mérgező anyagok szabadulnak fel a műanyag házból a hő hatására, mint pl az akrilamid. Akkor már inkább belököm a sütőbe vagy a kis üvegajtós szendvics sütőbe ezeket a cuccokat. ( [link]

okt. 15. 08:36
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Ez miben más, mint ha a sütőben berakod pl. légkeverésre? Sima sütőben is lehet sok mindent olaj nélkül. Akár még rántott húst is. Sült krumplit is.
okt. 15. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!