Olaj nélküli sütő , air fryer megéri? Valakinek van róla tapasztalata? Házi burgonyát lehet benne sütni, vagy csak mirelit krumplit?
Én egy 4,5 literes, 2,6 kW-osat vettem, és nagyon szeretem. Nálam úgy vált be, ha maximum félig pakolom bele a cuccot (különben odakap, főleg magasabb hőfokon), és alacsony hőfokon lassan sütök benne, közben sokszor kihúzom a tálcát, és rázogatással megkeverem benne a sütnivalót. De ennek ellenére imádom. Nekem házi és bolti mirelit alapanyag egyaránt megsül benne, burgonya, szalmakrumpli (ha magamnak vágom házi burgonyából, az is), édesburgonya, sárgarépa. Húst ritkán és csak csirkeszárnyat vagy bolti mirelitet, előre panírozott húsokat szoktam (csirkemell és sertéskaraj vagy -tarja), és azt mindig csak 1 rétegben teszem bele.
Szóval nálam viszonylag időigényes, de szerencsére olyan rugalmas és kötetlen a munkám, hogy bármikor oda tudok menni megforgatni-megrázogatni, amikor csak kell. És már egész jól kitapasztaltam.
Én nem vagyok tőle hanyatt esve. Amit olajban szoktam kisütni, annak nem olyan az íze, állaga, még akkor se, ha megkenem olajjal. A sült hús színtelen.
Mirelit krumplit meg halat, gombát szeretek benne sütni, semmi mást. Ellenben qva sok helyet foglal. (Mentségemre szóljon, hogy nem én vettem, kaptam)
És kimutathatóan nem egészséges, mérgező anyagok szabadulnak fel a műanyag házból a hő hatására, mint pl az akrilamid. Akkor már inkább belököm a sütőbe vagy a kis üvegajtós szendvics sütőbe ezeket a cuccokat. ( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!