Olaj nélküli sütő , air fryer megéri? Valakinek van róla tapasztalata? Házi burgonyát lehet benne sütni, vagy csak mirelit krumplit?
Házi krumplit csak úgy lehet ha elofozod. Kulonben ha nyersen rakod bele, kivul egett, belul nyers
#10 szerintem itt foleg idorol van szó.
Egyedul lakom, vacsorara eszem pl 4 halrudacskát. Ehhez a sutot elomelegiteni 15 perc, sutni meg 20 perc. Air fryerben mindenestul 8.
A masik hogy az aljanal is eri a ho. Sutoben az ilyennek az alja szottyos marad, nem ropog
"Házi krumplit csak úgy lehet ha elofozod. Kulonben ha nyersen rakod bele, kivul egett, belul nyers"
Egyáltalán nem kell elöfözni, normálisan meg lehet sütni, csak nem maximális höfokon kell sütni az elején
"Házi krumplit csak úgy lehet ha elofozod. Kulonben ha nyersen rakod bele, kivul egett, belul nyers"
Felpofoznám akkora ekkora nettó kretén hazugságokat le mer írni :D
Szerintem ugyanaz, mint a rendes elektromos sütő légkeveréssel. Ott is minimális olajjal lehet krumplit, meg rántott húst sütni.
Ennek ellenére múlt héten vettem egyet én is, alig használtuk még, talán annyi előnyét már tapasztaltam, hogy gyorsabban felmelegszik. Krumplit még nem sütöttünk benne
Az akrilamiddal dobálózó #9-es válaszolónak küldöm ezt a szerelmeslevelet:
Lefordítom a lényeget belőle:
Airfryerben, bő olajban és hagyományos sütőben sütöttek krumplit a tudósok, hogy összevessék a különböző sütési módszerek során a krumpliból felszabaduló akrilamid mennyiségét. Airfryerben 12.19 ± 7.03 μg/kg, bő olajban 8.94 ± 9.21 μg/kg, hagyományos sütőben 7.43 ± 3.75 μg/kg akrilamid szabadult fel a krumpliból, amit úgy jellemeznek, hogy: "not statistically significant", vagyis a sütési módszerek közötti akrilamid-felszabadulás nem számottevő.
Továbbá ha bő olajban sütsz, akkor is szabadul fel akrilamid. Ezt valahogy mindenki mindenhol elfelejti megemlíteni (főleg a "szerelekmagyarorszag.hu", "ezttudnodkell.hu", "avilagtitkai.hu" és hasonló szennyoldalak - az ilyen szutyok honlapokon csak annyit írnak, hogy az Airfryertől mindenki feldobja a talpát).
Szóval nyugi, akrilamidot így is, úgy is viszel be. Ha bő olajban sütsz, akkor is. Ha hagyományos sütőben, akkor is. Más-más mennyiségben, de ha krumplit sütsz, az akrilamidot nem tudod megkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!