Milyen az íze a gesztenyével töltött szárnyasnak?
Lehet pulyka, csirke, fácán. Ki kóstolta már?
És ami fő: hogyan kell a gesztenyetölteléket megcsinálni?
"És ami fő: hogyan kell a gesztenyetölteléket megcsinálni?"
Nem túl édesen.
Aki szereti az aszalt szilvával töltött csirkemellet, annak ez is bejöhet. Szerintem bármiféle édes gyümölcs hússal egy torz kombináció.
A gesztenye maga (nem a püré, az cukrozott) semleges.
Tudod, mint amit az ujjatlan kesztyűs fazonok árulnak ősszel-télen a városban, a nagy hordón sütve. Ha parázson pirul, finom füstíze is van.
Gombával remekül illenek egymáshoz, én így szoktam csinálni a töltött csirkét.
Van benne tejbe áztatott zsemle, nyers tojás mint normál esetben, de a máj helyett megy a párolt erdei gomba és a laskára vágott pirított szelíd gesztenye. Annyi a trükk, hogy a gombát szárazra kell lepirítani, hogy le legyen szürke leve, mert az nem szép. Fűszernek lestyán, szerecsen dió, csombor, petrezselyem zöld és kakukkfü van benne. Isteni.
kieg: Ja meg természetesen zsír is, de ha az jobban tetszik, tehetsz vajat helyette.
A gesztenyét én otthon pici vízzel alatta pirítom, így nem szárad ki. Sajnos ha száraz nagyon kemény tud lenni, eltörheti a fogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!