Milyen gesztenye lehet ez?
Vettem a piacon 1,5 kg gesztenyét, elkészítettem, ahogy szoktam (belevágtam a héjába, vízben áztattam egy ideig) és egy tepsiben, alufóliával letakarva a sütőben sütöttem 220 fokon.
Mindig így sütöm, amikor megpuhul, leveszem az alufóliát és még egy kicsit sütöm. Akkor már érzem a kellemes illatát.
Most viszont furcsa dolog történ. A gesztenyének 2,5 óra kellett, hogy a sütőben 220 fokon megpuhuljon. Nem volt gesztenye illata egyáltalán.
Ezután levettem az alufóliát és sütöttem tovább. Ezután sem éreztem a gesztenye illatát.
Az ehető résznek sem volt olyan sárgás színe, amilyen kellene, hogy legyen.
Inkább sötét rózsaszínű, enyhén barnás. Valamelyik ragacsos.
Nem büdös, nem olyan, mint amikor penészes. 2 gesztenyét megkóstoltam, de csak azt a kettőt, amelyiknek belül normális sárgás színe volt. Furcsa, szokatlan az íze, mintha nem gesztenyét ennék, de nem romlott.
Nem értem, hogy mi a gond, mert sütés előtt szép frissnek láttam, kívül hibátlan volt, nem volt kiszáradva, súlya is volt rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!