Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok néha egy adott...

Szoktatok néha egy adott ételhez megszokott tészta helyett más tésztát használni?

Figyelt kérdés
pl.: Spagettihez csőtésztát, túrós tésztához orsótésztát stb.
okt. 18. 11:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

A szarvacska a kedvencdm szóval kb mindent azzal csinálok. Néha spaghettivel. Szóval az a nem megszokott.

Engem full nem érdkeel. Tidom hogy nem idealis de ez van en ezt szeretem

okt. 18. 17:58
 12/24 NTBS ***** válasza:
85%

Persze.

Ha nincs otthon klasszikus, akkor bátran újítok.

okt. 18. 18:00
 13/24 anonim ***** válasza:
70%
Az ételek többségénél előfordul, hogy nem a megszokott tésztát használom. Csináltam már krumplis tésztát masnitésztából, mert csak az volt itthon, túrós tésztát cornettiből. De van egy "szent" dolog: mivel Baja környékéről származom, mi bajai módra, tésztával esszük a halászlét. Na, azt csak és kizárólag gyufatésztával, ott nincs helyettesítés!
okt. 18. 19:55
 14/24 anonim ***** válasza:
51%
Csak akkor az nem spagetti, hanem makaróni.
okt. 19. 03:41
 15/24 anonim ***** válasza:
32%
Mi a csudát akar jelenteni az, hogy "spagettihez csőtésztát"???
okt. 19. 22:28
 16/24 A kérdező kommentje:

#15 Aki nem kötekedni jött az tudja hogy a bolognai ragura/szószra gondoltam még annak ellenére is hogy hülyén fogalmaztam..

Aki pedig igen, mint ahogy te is. Valójában az is tudja hogy mire gondoltam, csak jól esik neki egy kicsit fennhangon értetlenkedni.. :D

okt. 20. 08:46
 17/24 anonim ***** válasza:
55%
#16: ?!? Honnan a rosseb f#szából kéne nekünk tudni, hogy Te a spagetti alatt bolognai szószra GONDOLSZ?!
okt. 20. 09:08
 18/24 anonim ***** válasza:
55%
A 17es trágár de igaza van. Honnan kéne tudni hogy nálad mi a spaghetti? Nalame gy hosszú száraztészta
okt. 20. 09:15
 19/24 A kérdező kommentje:

#18 A google kereső mégsem száraztésztát ad be rá..

Tízből legalább 7-8 bolognai recept!..

[link]

Ellenben ha beírom hogy "szarvacska" arra viszont ténylegesen száraztésztákat dob be!..

[link]

Miért is? Mert Magyarországon a bolognai spagettire nagy általánosságban simán csak a "spagetti" kifejezést szokták használni.

Nem hiszem el hogy vannak emberek akiknek ezt külön el kell magyarázni...

..Ha csak nem egy barlangban éltetek egész eddig, de mivel feltételezem hogy nem, így csak az a verzió maradt hogy csak kötekedni jöttetek kedves 17 és 18!

okt. 20. 09:44
 20/24 anonim ***** válasza:
43%
A spagetti tészta. Pont.
okt. 20. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!