Szeretnék muffint sütni, de csak lekvár van bele, így is jó lesz?
Ahogy az egyes írja. Tésztájába szkott kerulni nyomott banán, gyumolcs vagy csoki de kevesek és ritkán tóltik.
Amugy ha nagyon suru a lekvar akkoe jo lesz, ha nem akkor bele fog keveredni a tesztaba
Én nutellával csináltam egyszer, ami ilyen “folyosósabb” dolog volt.
A végeredmény finom lett, néhol azért kifolyt. 😅 (1 evőkanállal ment mindegyikbe)
Mondjuk én nekem a kedvencem, ha egy kocka csoki van belenyomva a közepébe mielőtt bekerül a sütőbe, nem kell nagyon lenyomni, kicsit ki is latszódhat, nagy eséllyel úgyis lesüllyed.
Ellentétben az elözö válaszokkal, igen is VAN töltött muffin is.
A kérdésre: ha megfelelöen töltöd, nem sül ki belöle. A tésztából csak fele adagot tegyél elöször a formába, a közepére a lekvárt (ne érjen a formához, csak a tésztán legyen - sokszor jó egy kisebb mélyedést készíteni és abba tenni), utána töltsd fel a formát, a tészta a lekvár mellé is folyik, így bezárja a tölteléket. Utána ugyanúgy lehet sütni, nem fog kifolyni.
Elvileg lehet sütésálló lekvárral úgy is, hogy rendesen betöltöd a tésztát, a közepébe kanállal egy mélyedést készítesz és oda teszed a lekvárt, és úgy sütöd. Ha nem túl sokat teszel bele, nem jön ki, ha túl sok, esetleg szétfut a tetején.
Létezik ilyen recept, szóval nem te találtad ki
Utólag is szokták tölteni, habzsákkal.
Egész gyümölcsdarabos lekvár jó lehet bele, ilyen zselé az annyira nem. Az utóbbinál a zselé elolvad és fura állagúvá teheti a tésztát, vagy csak elveszik benne.
"Ellentétben az elözö válaszokkal, igen is VAN töltött muffin is."
Értelmező olvasast gyakorold ezen a mondaton: "A muffin alapvetően töltelék nélküli."
Van töltött muffin.
Pláne az angol (lapos) muffin, amit direkt arra készítenek, hogy reggelire tegyél bele szalonnát, tojást, ezzel készül az eredeti Eggs Benedict stb.
Igen, van töltött muffin, senki nem állította, hogy nincs. De még mindig alapvetően a muffin NEM töltött. Az angol muffin meg csak a nevében muffin. A bisquit se keksz a bisquit and gravy-ben.
Ha menne az értelmező olvasas, ami ugye nem nagyon megy itt sokaknak, akkor leesne, hogy lekvar nélkül is meg tudta volna csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!