Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől olyan ecetes szagú/ízű...

Mitől olyan ecetes szagú/ízű a dzsemfixszel készített sárgabarack lekvár?

Figyelt kérdés
Kaptam házi lekvárt, és olyan fura az íze, tavaly is ugyanilyen volt, a dzsemgfixes lekvárnak van valami mellékíze, főleg frissen főzve, már télen egész ehető volt. Mi mindig csak cukorral főzzük, azon nem érzem. Mi lehet az oka?
júl. 2. 08:26
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Én nem szoktam ecetes illatát érezni,lehet a barack volt éretlenebb.
júl. 2. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Lehet nem csak dzsemfix van benne hanem citromsav is.

10+ éve azzal főzzük és sose volt ilyen probléma

júl. 2. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy a befőttes üvegben korábban savanyúságot pl: csemegeubi, csalamádé, stb. tároltak és vagy az üveg vagy a kupak nem lett megfelelően elmosva/szagtalanítva. Mosogatás ide vagy oda, főleg a kupak hajlamos átvenni a szagot.


Ezt elkerülendő ezért is érdemes egymástól elkülönítve tárolni a savanyúságok, illetve a befőttek/lekvárok elrakására szánt befőttesüvegeket.

júl. 2. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!