Mitől olyan ecetes szagú/ízű a dzsemfixszel készített sárgabarack lekvár?
Figyelt kérdés
Kaptam házi lekvárt, és olyan fura az íze, tavaly is ugyanilyen volt, a dzsemgfixes lekvárnak van valami mellékíze, főleg frissen főzve, már télen egész ehető volt. Mi mindig csak cukorral főzzük, azon nem érzem. Mi lehet az oka?júl. 2. 08:26
1/3 anonim válasza:
Én nem szoktam ecetes illatát érezni,lehet a barack volt éretlenebb.
2/3 anonim válasza:
Lehet nem csak dzsemfix van benne hanem citromsav is.
10+ éve azzal főzzük és sose volt ilyen probléma
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy a befőttes üvegben korábban savanyúságot pl: csemegeubi, csalamádé, stb. tároltak és vagy az üveg vagy a kupak nem lett megfelelően elmosva/szagtalanítva. Mosogatás ide vagy oda, főleg a kupak hajlamos átvenni a szagot.
Ezt elkerülendő ezért is érdemes egymástól elkülönítve tárolni a savanyúságok, illetve a befőttek/lekvárok elrakására szánt befőttesüvegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!