Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor le kell önteni a...

Most akkor le kell önteni a húslevesről a vizet vagy sem mielőtt teljes egészében felteszem?

Figyelt kérdés
ma 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Mire gondolsz?
ma 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
A húst amikor beleteszem a vízbe és felforr, akkor cserélni kell e a vizet vagy egyből mehet tovább a többi művelet?
ma 13:42
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Dehogy kell! Sok értékes anyagot kidobnál vele. A habját szokták leszedni csak.
ma 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Amikor felforr, akkor még semmit ne tegyél. A különféle húsok főzési ideje eltérő. Van olyan, amit akár 2-3 órán át is főzni kell, mire mehet bele a zöldség. Ki kell tapasztalni, de akkor érdemes beletenni, amikor már eléggé puha a hús, de még nem teljesen, de ne túl későn sem, mert az sem jó, ha mire a zöldség is megpuhul, addigra szétfőzöd a húst. Nem olyan nagy tudomány ez a gyakorlatban, de ha első alkalom, akkor ezekre próbálj figyelni. Ha már rutinod lesz, menni fog ösztönösen.

Ha finom levest szeretnél, hideg vízbe tedd fel a húst. Amennyiben azt majd egy másik fogáshoz vennéd ki, akkor viszont forróba. Így nem főnek ki az ízek a húsból, viszont a leves kevésbé lesz ízletes.

ma 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
26%

Én le szoktam önteni.

A húst felteszem, és amint felforr le öntöm róla a vizet. A húst is kicsit át mosom, ha karaj/tarja csontból készítem.

Utána szépen hideg vízzel felöntöm, jöhetnek bele a zöldségek, só, bors.

Nagyon alacsony lángon főzöm és folyamatosan habozom le.


Én így tanultam a déditől. Ahogy a mamám és anyukám is ugyanígy készíti.

ma 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Sokan leöntik, pont a lényeget, az ízt dobják ki...


Sosem öntöm le, csak lehabozom, utána gyöngyözve főzöm a zöldségekkel.

ma 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Minden tiszteletem az őseidé, de az én nagyszülém saját maga által gyúrt SZÉLESmetéltet tett a húslevesbe, én meg köszönöm, nem kértem.
ma 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

A leves levét leönteni igen nagyfokú hülyeség, éppen azt öntöd ki, ami értékes anyag lenne benne, illetve ami az ízét adja.

Igazáb ben tudom, honnan jön ez a hülyeség, valami újabb eszement ötlete, régebben egyetlen embernek sem jutott volna eszébe ilyen.

ma 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez akkor is döbbenetes, ha csak egy ember nyomot pirosakat a helyes válaszokra. A kérdés nem az, ki hogyan szokta, ki hogyan szereti készíteni, hanem hogyan kell.

Márpedig arra az egyetlen egzakt, értelmes válasz, hogy a lényeget önti ki az, aki megteszi. Ez akkor is így van, ha nem tetszik a válasz. A receptek nincsenek betonba öntve, nem olyan pontosan betartandó, mint egy gyógyszeré.

De azért a kreativitás nem egyenlő rossz technológiával.


Szóval kérdező: A nem helyes leönteni. A minőség rovására megy.

ma 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!