Evett már valaki igazi, érett banánt? Olyat, ami a fán érett meg teljes egészében. Milyen volt? Sokkal édesebb, mint a zölden leszedett, és mesterségesen érlelt?
Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 14:15
1/9 anonim válasza:
Banánt még nem, de ananászt igen, az maga volt a csoda, az ízét még most is érzem a számban, ha rágondolok, gondolom a banán is ég és föld, nemcsak az édessége, hanem a zamata is más.
2/9 A kérdező kommentje:
Én csak konzervananászt ettem. Az meg a sok cukortól olyan édes, gondolom.
2011. nov. 10. 14:27
3/9 anonim válasza:
Hát a banán nekem is kimaradt, de narancsot, citromot, fügét, datolyát azt igen. Valóban semmihez nem hasonlítható az ízük. A napfény csodákra képes.
4/9 anonim válasza:
A konzerv ananász mind szinte éretlen ananászból van, és agyoncukrozott.
5/9 anonim válasza:
Senki nem evett még.Azt is elmondom miért. Ha elkezd érni a banán ellepik a gyümölcsevő rágcsálók, rovarok, madarak ezért MINDENHOL zölden szedik le és leszedve érlelik meg. Pár éve volt egy műsor a discoveryn ahol érintették ezt a témát. Amúgy az ananász valóban sokkal ízletesebb, ha nem konzervként esszük, viszont én nem tudok enni olyan sokat mert marni kezd egy idő után, míg a konzervnél ez nem jelentkezik :)
6/9 A kérdező kommentje:
Azért ezt nehezen tudom elhinni, hogy a helybeliek is így eszik.
Nyilván olyanok véleménye érdekelne, akik ott kint helyben megvették mondjuk a piacon, egy olyan országban, ahol van banánfa.
2011. nov. 10. 16:30
7/9 anonim válasza:
Pedig így igaz. Különbség abban van, hogy hagyják magától beérni, vagy mesterségesen siettetik az érést. Erről is volt egy műsor valahol. Különböző módszerek vannak rá. Gázok például.
8/9 anonim válasza:
háát igen sokkal finomabb a bolti mind mesterségesem érlelt
egy nagy szar :D
9/9 Mészáros Laci vagyok válasza:
A legtöbb gyümölcs mesterségesen érlelhető nagyon egyszerű szerves gázok, etilén vagy acetilén segítségével, mert a gáz kicsit hasonlít ahhoz a növényi hormonhoz, amely az érést szabályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!