Hogyan kell elkészíteni a lilahagymás lekvárt Kovács Ági módra? Hogyan "habosítunk" mézet?
Figyelt kérdés
Tegnap volt a Vacsoracsatában és még a honlapon csak a régi receptjei vannak Áginak. Vhogy úgy volt,hogy mézet habosított fel? De azt nem tudom hogyan kell és azon a felvágott hagymát sütötte majd kakukkfüvet szórt rá meg 1 kis olivaolajat. És a végén cukorral megkaramelizálta. De hogyan kell az elejét? A mézet hogy habosítjuk? És ennek van még többféle variációja? Kinek hogy jön ez be? Én nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lehet.2010. nov. 3. 17:54
1/2 anonim válasza:
2/2 anonim válasza:
de azért bemásolom neked:)
Lilahagyma lekvárhoz
• 60 dkg lilahagyma
• 5 ek méz
• 3 ek olívaolaj
• 3 dl vörösbor
• csipetnyi kakukkfű
• 3 ek cukor
Tegyük a mézet egy nagy lábasba, majd jól forraljuk fel. Amikor kezd barnulni, tegyük bele a felszeletelt hagymát, az olívaolajt, és pároljuk állandóan kevergetve negyed óráig. Öntsük rá a bort, tegyük hozzá a kakukkfüvet és addig pároljuk, míg krémes puha nem lesz. Végezetül tegyük hozzá a cukrot és további pár percig rotyogtassuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!