Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből lehetne finom (paradicso...

Miből lehetne finom (paradicsomos) pizzaszószt csinálni?

Figyelt kérdés

Már kb a 4. fajta pizzaszósz szűnt meg már amit szerettünk. :(

Próbáltunk már többször is csinálni, de sose lett igazán finom. Sűrített paradicsomból csináltuk, raktunk bele fűszereket, de megmaradt az az édeskés-savas mellékíze, nem sikerült soha eltüntetni.


A sűrített paradicsom helyett miből lehetne csinálni, aminek jó íze lesz? (vagy ha van valami trükk, hogy mivel lehet a sűrítettnek elvenni a mellékízét, az is jöhet)


Olyan alapanyag érdekelne, amit lehet kapni 200 g kiszerelésben, és nem kell kidobni a felét.


szept. 13. 11:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Próbáld meg paradicsom konzervből. Abból a fajtából amibe vannak paradicsom daradok. Azt törd össze.

Én ízesítem: só, bors, oregánó, bazsalikom, kevés cukor vagy méz és egy pici kömény.

Nekünk így nagyon ízlik. Így nincs meg az az erős sűrített paradicsom íz.

szept. 13. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
88%

Amit az első is ír hámozott, darabolt paradicsom konzerv, én is abból szoktam főzni.

Hagymát-fokhagymát pirítok olajon, rá a konzerv, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, babérlevél, só, bors, pici cukor, összerottyantom és mehet a tésztára.

szept. 13. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj igen a fokhagymát ki hagytam, azt is szoktam bele reszelni.
szept. 13. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:

A darabolt paradicsom csak óriási kiszerelésben elérhető a boltokban ahova tudok járni :/

Az fagyasztható? Mert különben több mint a fele menne a kukába.

szept. 13. 11:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor inkább a kész szószt fagyaszd le adagokban, így legalább csak egyszer kell főzni :)
szept. 13. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kidobni a felét, le lehet ezeket fagyasztani.


Egyébként akkor a legjobb, hogyha többféle (igazi) paradicsom van jelen benne.


Nem kell egyébként túlgondolni és tudom, itt mindenki sztár séf és mindent profin tud, de én egyszerű hobbi főzőként annyit szoktam, hogy kicsi olíva olajon elkezdek egy fél fej hagymát pirítani, majd hozzá dobom a cikkekre összevágott paradicsomot amit előre lebőröztem.. jól átpirítom, majd elkezdem főzni. Mivel többféle paradicsom van benne én így nem teszek plusz édesítőszert. Só, pici tört bors és oregánó, esetleg bazsalikom és kakukkfű amit rakok hozzá, csak ezeket nem mindig. A végén meg fogsz egy aprítógépet vegy egy botmixert és szétdarálod, hogy homogénebb legyen. A maradékot fogod és lefagyasztod. Ennek kb 30-40 perc főzés azért kell.


Ha nem erre voltál kíváncsi akkor vegyél olyan konzervet amiben van darabolt paradicsom és ugyanúgy hagymás alapra tedd, majd fűszerezd.. és főzd jó homogénre.

szept. 13. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

+ Fokhagymát is teszek vele.

#6 voltam.

szept. 13. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Miért kéne kidobni? Berakod a hűtőbe éw pár nap múlva lesz egy bolognai vagy tonhalas paris teszta stb
szept. 13. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

Hát esetleg más márkát venni?


[link]


Mi ezt szoktuk venni a Lidlben, meg ennek a fokhagymás verzióját.


Egy kis hagyma, fokhagyma alà, bele zeller és sárgarép az íze miatt, ha megpuhult, a zellert és a répát ki veszed.


Ez mehet tésztára, pizzára, pizzás csigába, ami eszedbe jut.



De ha lusta vagyok, a piros pesztó jön le a polcról, az is fincsi és paradicsomos.

szept. 13. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy receptem, igazi paradicsomból, ha érdekel. Lehet többet elöre készíteni és eltenni.
szept. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!