Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Forrólevegős fritőzben hogy...

Forrólevegős fritőzben hogy lehet a csirkemellet megsütni,hogy ne legyen száraz?

Figyelt kérdés
aug. 23. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bespricceled olajjal, és nem sütöd túl sokáig. Nagy mennyiséget ne tegyél bele, és túl nagy darabokat sem, mert kívül megég, belül nyers.
aug. 23. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
14%
Olyan finom sose lesz, mint ha rendesen sütnéd.
aug. 23. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem is akarom,csak ne legyen száraz és minnél kevesebb olajjal a lényeg.

Diétázok...

aug. 23. 11:28
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Olaj nélkül pedig száraz lesz, tehát vagy ez vagy az. De amúgy nem az olajtol fogsz hízni..
aug. 23. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Antiszociális lény ***** válasza:
64%

Ne írjatok baromságot, ha nem értetek hozzá. Ez vonatkozik mind a kettes és mind a négyes válaszolóra.


Már hogy ne az olajtól/zsírtól híznál a legkönnyebben, mikor 1 dl olaj az majdnem 1000 kalória... megsütsz egy sovány húst olajban akkor mindjárt nem 130, hanem 230 kalória lesz.



Kérdező:


Azt tudom mondani, hogy tapasztald ki! Nyilván függ itt attól, hogy milyen vastag a csirkemell szelet.


Én úgy szoktam csinálni, hogy jó vastagon 1-1,5cm-re vágom fel és megsózom, meg borsozom, majd serpenyőbe pár csepp olajon (kókusz olaj spray kb 10 kalória) sütöm mindkét oldalát 1-2 percig, hogy kapjon egy kis pirult réteget. Kiszedem és bedobom utána az Airfreybe. Itt már teljesen olaj nélkül. Én olyan 175-185 fokra szoktam tenni, nem kell nagyon magas, mert akkor tényleg kiszárad. Itt sütöm általában olyan 7 percig, de közben szoktam ellenőrizni egy TEMUS 1000 Ft-os maghőmérővel a belső hőmérsékletet. Ha elérte a 72-75 fokot akkor már tökéletes és NEM nyers. Száraz sem lesz ennyi idő alatt.


De ha meg nem így, akkor apróra vágod, dobsz rá egy evőkanál olajat, fűszereket, meg egy kb 5g keményítőt amiben átforgatod. Liszt is jó.. nem ettől hízol meg, hogy raksz rá, mert legalább lesz rajta egy ropogós réteg. Sütöd kb 8-9 percig alacsonyabb hőfokon, majd ráküldesz egy 2 percet 200 fokon. Így sem szárad ki.


Két dolgot tanulj meg..

-100%-ban olaj nélkül nem lesz jó és ajánlott forgatni is sütés közben, ha nem pirítottad elő.

-Ha túlmegy, akkor száraz lesz bármilyen hús. Pont ezért kell egy maghőmérő, ha így sütsz, mert megkönnyíted vele a dolgod.

aug. 23. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Rakd pár órára natúr joghurtos pácba.Vajpuha lesz és nem száraz.
aug. 23. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Fokhagymás tejben áztatva egy éjszakányit a hűtőben
aug. 23. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!