Túlsütött, száraz csülök - menthető valahogy?
Anyósom egészben sütött csülköt holnapra, de bennfelejtette a sütőben, teljesen kiszáradt, túlsült, alig vágható, ropog, mint a csipsz.
Mit tudnék vele tenni, mert kis településen élünk, itt legközelebb kedden lesz nyitva bolt, nem tudok másikat venni, rendelni sem lehet, mert ide nem szállítanak, ez meg így gyakorlatilag ehetetlen.
Ha leáztatom vízben, visszaszívja magát? Vagy van valakinek más ötlete?
Hacsak lehet, sülthúsként szeretném tálalni, a körítés, stb mind úgy van itthon.
Jókai bablevesbe.
Áztad be, lassan főzd meg, amíg leesik a csontról.
Vagy hát ha maga a hús nem is finom már, az íze átmegy.
6-os: nem füstölt csülökröl van szó, hanem frissröl.
Amit csináltam, meg az eredmény:
A csülköt beáztattam annyi vízbe, amennyi ellepte teljesen, egész déután + éjszaka ázott.
Reggel az áztatóvízben elkezdtem fözni kis lángon, kb két óra után megpuhult. Utána szétdaraboltam négy részre, és kevés zsírral kicsit megsütöttem - inkább párolt lett, nem ropogósra sült, de jó étvággyal meg lehetett enni, az ázatástól-fözéstöl a kiszáradt rostok visszaszívtak egy csomó folyadékot, így az eredmény jobb lett, mint amire számítottam.
Mivel köretnek sült krumpli volt tervezve (meg az is lett a végén), ezért a mártásos változatokat kevésbé akartam volna, csak akkor mentem volna ebbe az irányba, ha másként végképp nem nemt volna.
Mindenkinek köszönöm a segítségét, kellemes vasárnapot és pünkösdöt kivánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!