Mennyi ideig kell a száraz vöröslencsét főzni?
Figyelt kérdés
Salátát szeretnék belőle készíteni, így fontos lenne, hogy ne főjön túl.
Korábban már 5 perc alatt is sikerült túlfőzni, és lemállott a héjja, ami nagy mértékben rontotta az élvezeti értékét.
A legtöbb recept viszont 15-20 perces főzési időt ír.
jan. 1. 10:17
2/7 anonim válasza:
Szerintem a legegyszerűbb ha a főzési folyamat közben gyakran ellenőrzöd a lencse állapotát.Mint a tag az alábbi videóban:
3/7 anonim válasza:
Figyeled fözés közben. Attól függöen, milyen régi, más-más idö alatt lesz puha.
Nekem a legtöbbször elég, ha felforralom, utána elzárom, és 5 perc múva leszüröm.
4/7 harebell válasza:
Nagyon rövid idő alatt megfő nekem is, kb elég felforralni. Az is fontos, hogy utána ne hagyd ázni a meleg vízben, még utánfő akkor is (levesnek pl mindig akkor zárom el, amikor még nem egészen puha).
5/7 anonim válasza:
Kb amíg fel nem forr,nagyon gyorsan megfő.
6/7 anonim válasza:
Vöröslencsét nem tudod úgy főzni, hogy ne essen szét, ezért nem is igen használják salátában, hanem inkább currykben, levesekben, pont olyan ételekben, amiben sűrítőként is funkcionál.
7/7 anonim válasza:
Ne hideg vízbe tedd oda főni, hanem már lobogó vízbe szórd bele, és 3 perc múlva kezd el kóstolgatni. Félpercenként. Ha megpuhult, leves-szűrőn szűrd le róla a forró vizet, hogy ne puhuljon tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!