Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel helyettesíthetem a...

Mivel helyettesíthetem a margarint?

Figyelt kérdés
Holnap vendégeket várunk és szerettem volna pogácsát sütni. Viszont csak most vettem észre, hogy nincs itthon margarin, holnap meg ugye nincs nyitva semmi. A recept szerint szükségem lenne 20dkg-ra. Olvastam valahol, hogy helyettesíthetem olíva olajjal, valaki próbálta már? Vagy bármi mással esetleg? Ha tényleg beválik, mennyi olajat használhatok a 20dkg margarin helyett?

aug. 19. 20:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget. Ha disznózsírt használok, abból is 20dkg kell, mint a margarinból?
aug. 20. 07:58
 12/22 anonim ***** válasza:
37%
Kevesebb is elég,16-17dkg
aug. 20. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
17%
Olajjal nem lesz jó, nyilván vaj vagy ha van otthon tepertőkrém.
aug. 20. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
24%

Miert nem lesz jo olajjal? Meselj!


Mi olvasztott margarinnal csinaljuk, allagra ugyanaz mint az olaj, sot novenyi tejet teszunk bele tejfol helyett, plusz tobbnyire teljeskiorlesu lisztbol van. Olyan mint a bolti. Az ismerosi kor csodajara jar.


Lehet pontozni de olajkal ugyanolyan jo mint barmi allati zsiradekkal, max izben mas.

aug. 20. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:

De aki nem gyakorlott a "vaj/margarin-helyett-olajjal" módszerben, nem fogja tudni, mennyi kell, hogy változik az állaga tőle, stb. Nem mindenki egy vendégség előtt akar kísérletezni.

Legegyszerűbb az éjjel-nappali, vagy a szomszédtól kérés. Aztán majd legközelebbre kikísérletezheti az olajos verziót.

aug. 20. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Ha tud szerezni margarint, akkor jah, de ha nem, akkor átállni pl disznózsírra rosszabb, mert totál más ízt kölcsönözhet az ételnek.


Olajjal nincs semmi extra. Nem kell túlgondolni a mennyiségeket, ha kevesebb, kicsit több, semmi nem fog történni. Az olajtól, margarintól, vajtól annyi fog történni, hogy puhább lesz a tészta, kicsit omlósabb, nem lesz száraz.


Többször is csináltam péksüteményt úgy, hogy az olajat érzésre adtam hozzá. Írtam muffint, ugyanígy gofrit is olajjal csináltuk.


Egyébként a margarin is olajokból áll, csak magasabb az olvadáspontja így szobahőmérsékleten megdermed. Ez hasznos ha valóban morzsolgatni akar valaki. Egyébként ha felolvasztod ugyanaz mintha olajat öntenél bele.


A vajat ugyanúgy megolvasztod, az is folyik. Mind1, aki nem gyakorlott a konyhában, annak lehet valóban betesz egy kis változtatás.

aug. 20. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

14/16-os: amit te csinálsz, az teljesen más lesz, mint egy normál pogácsa, gyakrolatilag mindent valami másra cserélsz.

Ez nem az, amire a kérdezönek szüksége van, ö pogácsát akar, nem valami olyasmit, ami jó esetben hasonlóan néz ki.

Emellett pogácsához SOHA nem olvasztják meg a vajat/margarint, az állagához lényeges, hogy kemény maradjon.

aug. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy szubjektív vélemény amit te mondasz. Melyik szabvány mondja, hogy amit én mondtam, az nem pogácsa?


Tudod, ha valami úgy néz ki mint egy pogácsa és olyan íze van mint egy pogácsának, ráadásul rajtunk kívülálló emberek is pogácsának tartják, akkor az pogácsa.


Meglepődnél akkor ha tudnád, hogy mi kerül akkor a bolti termékekbe és hogy készül.


Elondom mik az alap összetevők:

Gabonaliszt (ez többféle lehet)

Tojás "ragasztáshoz"

Élesztő a térfogatnöveléshez

Zsiradék (ez lehet állati, növényi).

Ezen felül lehet lazításra használni tejfölt vagy mást. Egyébként a tejföl is zsiradék és víz. Mi a tej kerülés miatt növényire cseréltük, nincs jelentőssége.


Az a helyzet, hogy mi olvasztjuk a margarint, ergó a SOHA már megdőlt. Az egy szokás , hogy morzsolni szokták. Eleinte mi is morzsoltuk, aztán évek után meguntuk és azóta olvasztjuk. Totál nincs különbség arra jöttünk rá. Sajnálom, hogy nekem kellett egy világot összeomlasztanom benned ezzel.

A mi receptünkhöz hűtőbe kell tenni egy éjszakára a tésztát és másnap kell kisütni. Teljesen jól szaggatható, persze kell alá kevés liszt, hogy ne tapadjon.


Mivel a családunk egészségügyi okokból (pl IR) cukormentesen,tejmentesen, szójamentesen táplálkozik, teljeskiörlésű gabonával, így nagyon sokat kell sütnünk mert boltban kevés a választék és drága, főleg, hogy 3 gyerek van.

Így az alap rágcsánk, uzsonnánk, tízóraink a pogácsából áll. 1kg kb 2 nap alatt eltűnik. Az évek alatt szinte tökéletesre fejlesztettük az alapreceptet. Mondhatjuk, hogy az egyik fő ételünk a pogácsa, viccesen hangzik, de tényleg így van.


Pár hónapja álltunk át a tejfölről növényi tejre. Nem hittem, hogy működni fog, de kiderült, hogy eszméletlen jó döntés volt. Sokkal jobb az íze és sokkal könnyebbb a tészta.


A vicc az egészben, hogy ugyanabból a tésztából készítünk kakaóscsigát is amiből a pogácsát, csak kerül bele édesítő.

aug. 20. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:

Pont ez a lényeg, neked van egy bevált recepted, amit a saját szükségleteidre optimlizáltál. De ne mondd, hogy a legeslegelső kísérlet is olyan jó, meg olyan szép lett, hogy vendégeknek adtad volna.

Nem tudjuk, a kérdezőnek milyen receptje van, hogyan kerül bele a zsiradék, van-e egy éjszakája hűtőben dermeszteni, milyen gyakorlott a konyhában, meg egy csomó mást sem.

aug. 20. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:

Persze, ezzel a résszel egyetértek.

Elsősorban arra reagáltam, miszerint: "ez nem pogácsa".

aug. 20. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!