Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kremes paradicsom leves,...

Kremes paradicsom leves, szerintetek hogyan kell?

Figyelt kérdés
Nyaralas alatt egy aranylag jo, de nem olyan hu de draga, de jo olasz etteremben voltunk (ausztriaban nem olasz o.ban...) es ettem egy paradicsomlevest. Hat olyan finom volt. Nagyon kremes, majdnem fozelek de azer nem olyan suru. Tuti nem volt behabarva, tejszin sem volt benne... mitol lehet ilyen kremes?
aug. 12. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Esélyes pedig a tejszín és a rántás
aug. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
tuti nem mivel allergenek fel voltak tüntetve..tojas nem volt benne es vegan is ehette volna
aug. 12. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetben friss paradicsomból vagy darabos paradicsomkonzervböl készül, paradicsompürével: hagymát és fokhagymát elöször megpárolják olajban, hozzáteszik a paradicsompürét, kicsit lepirítják - nem éghet meg! - hozzátesznek kevés vizet/húslevest, a paradicsomot, oreganoval, sóvan, borssal füszerezik, 5-10 percig fözik, utána botmixerrel pürésítík. Pár csöpp (NEM TÖBB) balzsamecettel és kevés olivaolajjal meglocsolják.

Nincs benne semmiféle sürítöanyag, csak paradicsom, ettöl olyan krémszerü és sürü.

aug. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
lisztet akartam tojas helyett irni bocsi
aug. 12. 20:36
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm 3as igy logikus. en paradicsom lebol szoktam..igy olyan mint a viz / leves nalam mindig
aug. 12. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

Ez egy olasz recept fordítása, így sokkal jobb, mint ami MO-on megszokott.

Próbáld ki és sok sikert!

aug. 12. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha körülnézel kicsit az interneten, sok hasonló receptet találsz. Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend az a verzió, ahol a paradicsom, kaliforniai paprika, hagyma és fokhagyma tepsiben van megsütve, majd leturmixolva (tejszínnel vagy anélkül, az már egyéni ízlés kérdése). A krémes állagot úgy lehet elérni, ha átpasszírozod egy szitán a turmixolás után.
aug. 12. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Sok paraducsom, rántás?
aug. 12. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha liszt nem is, de keményítő attól lehet benne. De mondjuk első körben én is inkább a darabos paradicsomra gondolnék.
aug. 13. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Dorian Gray ***** válasza:
Nem feltétlen kell bele tejszín, hogy krémes legyen. Paradicsomhoz nem is tennék (gombához, karfiolhoz, zellerhez pl igen). Egyszerűen főzés után sűrűre kell turmixolni, ez egyszerű, csak a folyadék mennyiségével kell játszani. Utána pedig, át kell passzírozni egy szitán. Vendéglátásban így csináljuk.
aug. 13. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!