Valakinek van tippje hogy mit rontok el a paradicsomaszószos húsgombócba? Akárhányszor megpróbálkozok vele víz ízű lesz a gombóc
Nos, nàlam a leve felesben csirke alaplé és felesben paradicsomlé.
A gombóc emellett penetrànsan fűszeres, még a gyúràs àllapotàban kicsit túltolom a fűszerezést. A lé kb bàrmit felszív belőle.
Ahogy én készítem:
Darált marhahúst sóval, borssal, reszelt fokhagymával, zöldfűszerekkel, Worcestershire szósszal, tejbe áztatott panko zsemlemorzsával összegyúrom.
Diónyi gömböket gyúrok, és berakom a hűtőbe őket kicsit állni.
Felrakom a spagettit egyhe sós vízbe főni.
Oliva olajon serpenyőben barnára sütöm a golyókat. Szeretem ha van egy roppanósabb kéreg rajtuk, ez ad az ízhez is.
Ugyanezen az olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát. Rá a paradicsom konzervet és 3 ek pürét. Erre rá friss zöldfűszereket, bazsalikom, oragánó, majoranna, stb ami van a kertben, és pici fehér bor. Ha akad otthon szárzeller, azt is lehet tenni, de ki kell halászni ha belement az íze.
Öntök rá a tészta vizéből is, mert az jót tesz neki, a keményítő miatt.
A hármat egymásra teszem, alulra tészta, rá szósz, arra golyók. Megszórom parmezánnal.
Ennyi.
Valszeg nem 100% autentikus, de én szeretem.
9
Te már nagyon tudsz. Felejtened kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!