Mekkora az egy tepszi?
Rengeteg receptben csak ennyit adnak meg, nekem amik vannak, azok 18 x 28; 21 x 28; 25 x 37 cm-esek.
Fogalmam sincs, melyiket használjam, többszőr volt olyan, hogy az egyik túl kicsi lett, a másik meg túl nagy, de ez csak akkor derült ki, amikor megpróbáltam megsütni valamit.
(nem egy konkrét receptről van szó, szakácskönyvekben a legtöbbszőr nincs méret megadva)
A válaszokat köszönöm.
Nem tudom, még nem olvastál régebbi recepteket, vagy kötözködni akarsz?
A receptben az szerepel, hogy egy tepszire való adag, egy tepszibe X mennyiségű alapanyagokból kell készíteni a süteményt.
Természetesen nem a tepszi a mértékegység, csak nagyon nem mindegy a mérete.
A tészta vastagsága ugyanis erősen függ ettöl, egy piskóta vagy kevert tészta kisebb tepsziben dupla olyan vastag lesz, és viszont, a nagyobban túl vékony és nem úgy sül, ahogy kellene.
Remélem, így érthető számodra is a kérdés.
Köszi, látom, te megértetted a kérdést.
A gond akkor van föleg, amikor új receptet próbálok ki (mint ma is), és nem stimmel sehogy sem.
Ezért is kérdeztem, hogy az átlagos tepszi - föleg régebbi receptek esetén - kb mekkora lehet.
Sokan a régi gáztepsi méretét tekintik tepsinek ami 22x33 kb
Tehát kicsit kisebb mint neked a legnagyobb
2. 12 éve vagyok itt, stabilan 80% hasznos válaszokkal. Nyilcán kötekedésből.
Közel 70 vagyaok. Rengeteget sütöttem, főztem. Receptek alapjàn is.
A sütemènyekhez pontosan kell mérni. Az a fontos, hogy ebben precíz legyél.
A tepsik mérete sokféle, kis eltérések is vannak. 1-5 centi mindkét irányban.
Ezen sok nem múlik. Persze, ha kétszer akkora, vagy fele méret, az gond.
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Felénk - Dél-Alföld - tepszinek nevezzük, ebben fölösleges belekötni szerintem.
A gáztepsi mérete lehet tényleg a nyerö, megpróbálok keresni valami hasonló méretet.
9-es: nem az a gond, hogy pontosan mérni a hozzávalókat, hanem az, hogy a kisebbik formában a tészta túl vastag lesz, a gyümölcs nem sül át, a nagyobbban meg a tészta túl vékony, a gyümölcs mennyisége meg túl kevés.
Pont azn a bajom, hogy a hozzávalók mennyisége nem passzol egyik mérethez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!