Gulyáslevest lehet sertéshúsból is főzni? Vagy csak marhahúsból az igazi?
Figyelt kérdés
júl. 24. 17:02
2/14 anonim válasza:
Itt ki szokott alakulni vita, hogy ha nem marha, akkor nem gulyás, hanem kondás, meg hasonlók. Jó lesz az sertésből is. Ha meg valaki nevet akar enni, akkor szolgáld fel neki a szakácskönyvet.
3/14 anonim válasza:
Lehet. Én abból szoktam, mert jobban bízom benne, mint a marhában.
4/14 anonim válasza:
Én szoktam disznóhúsból csinálni. Combot használj. Ugyanolyan finom így is.
5/14 anonim válasza:
A gulyás eredetileg marhapásztort jelent, a gulyás mint étel marhahúsból készült.
Ha nem marhából készíted, akkor illik hozzátenni, hogy csirkegulyás, disznógulyás, stb - akkor egyértelmü a helyzet, nem éri meglepetés azt, aki eszik belöle. Viszont szerintem sokkal finomabb a marha, a kettö között óriási különbség van.
6/14 anonim válasza:
Mi mindig abból készítjük, és gulyáslevesnek is hívjuk itthon, de igazság szerint nem az. A gulyásleves az marhahúsból készül.
7/14 anonim válasza:
Becsiszeletet is szoktak csirkebol. Tofubol is csinalhatod :-D
8/14 anonim válasza:
#7 Igen, lehet rántott húst csirkéből vagy sertésből is csinálni, de az igazából ugyanúgy nem lesz bécsi szelet, mint ahogy a sertésből készült leves sem gulyásleves. Persze otthon mindenki úgy hívja, ahogy akarja. De pl. egy vendéglátó helytől szerintem már kifejezetten megtévesztő.
9/14 anonim válasza:
Semmi nem tiltja sőt sok helyen ebből csinálják,jó lesz abból is.
10/14 anonim válasza:
A marhahús drága, így marad a disznó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!