Milyen az igazi Brassói aprópecsenye recept? Mik a hozzávalók? már ha van ilyen hogy igazi Brassói aprópecsenye?
Úgy mellékelek pár bizonyos válaszokat is a kérdéshez.. Pár ember szerint ahány ember annyi Brassói recept, mások szerint az már nem Brassói hanem pörköltféle valami, de nem brassói. Utánna néztem a magyar wikipédián is, szóval a googlen is de még jobban megkavart már csak azért is...mert láttam már szaftos változatot, száraz változatot, borsós, valaki sült krumpli helyett tarhonyát használ nekem fura, sőt májas,változatot is láttam már. Míg tudjuk hogy pld. a Bécsi szelet az panír (liszt, tojás, prézli) és disznóhús azt mindenki egyféleképpen készíti. Inkább a véleményetek érdekel... az igazi Brassóiba tudom hogy megy Foghagyma, disznóhús az ok... de kell e bele szalonna (én szeretem), valakik írták hogy hagyma sem szükséges bele (azt is szeretem)...Szóval van e ORGINÁL Brassói..és annak mi a receptje? A vélemények érdekelnek
p.s. Tudom sokan fogjátok írni (azok akik szerint nem bűn valami plusszt beletenni) hogy mindenki csinálja ahogy akarja..
és még azért is érdekel...mert ugye tudjuk hogy a csokis palacsinta az csokis palacsinta, a rántott hús az rántott hús, de mi fér bele itt a Brassói kategóriába és mi nem, ha a neten annyi millió fajta Brassói recept van?
Tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=V4eXvcA5emE
Itt a szakács elmeséli az étel történetét is néhány percben.
"Tudom sokan fogjátok írni (azok akik szerint nem bűn valami plusszt beletenni) hogy mindenki csinálja ahogy akarja.."
Ugyehogyugye, hogy már tudod is a választ! Mindenki csak azt tudja leírni, hogy ő hogy ismeri-szereti, hogy szokta elkészíteni. Én valahogy így:
(Kérdező, a 3-as válaszoló jól írja, foghagyma nincs, esetleg fokhagyma.)
A videó is jól szemlélteti, elég bizonytalan eredetű étel, így nem csoda, hogy ahány ember, annyiféleképpen tanulta a felmenőitől, vagy éppen annyiféle különböző receptből próbálkozott, és végül megmaradt egy szimpatikusnál, vagy kifejlesztette a saját verzióját.
Nálunk valahogy így készül:
Venesz Józsi bácsi szerint faék egyszerű a recept.
Sertés szűz, füstölt szalonna,só,bors, fokhagyma, pirított burgonya.
Na ehhez képest mindenki úgy készíti ahogy szeretné,lecsósan,paprikásan vagy szimplán szárazon épp lapockából vagy combból netalán csirkéből.
Konyhában mindent szabad semmi nem tiltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!