Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az igazi Brassói...

Milyen az igazi Brassói aprópecsenye recept? Mik a hozzávalók? már ha van ilyen hogy igazi Brassói aprópecsenye?

Figyelt kérdés

Úgy mellékelek pár bizonyos válaszokat is a kérdéshez.. Pár ember szerint ahány ember annyi Brassói recept, mások szerint az már nem Brassói hanem pörköltféle valami, de nem brassói. Utánna néztem a magyar wikipédián is, szóval a googlen is de még jobban megkavart már csak azért is...mert láttam már szaftos változatot, száraz változatot, borsós, valaki sült krumpli helyett tarhonyát használ nekem fura, sőt májas,változatot is láttam már. Míg tudjuk hogy pld. a Bécsi szelet az panír (liszt, tojás, prézli) és disznóhús azt mindenki egyféleképpen készíti. Inkább a véleményetek érdekel... az igazi Brassóiba tudom hogy megy Foghagyma, disznóhús az ok... de kell e bele szalonna (én szeretem), valakik írták hogy hagyma sem szükséges bele (azt is szeretem)...Szóval van e ORGINÁL Brassói..és annak mi a receptje? A vélemények érdekelnek

p.s. Tudom sokan fogjátok írni (azok akik szerint nem bűn valami plusszt beletenni) hogy mindenki csinálja ahogy akarja..

és még azért is érdekel...mert ugye tudjuk hogy a csokis palacsinta az csokis palacsinta, a rántott hús az rántott hús, de mi fér bele itt a Brassói kategóriába és mi nem, ha a neten annyi millió fajta Brassói recept van?



márc. 7. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
Igazi Brassói az olyan ahogyan én csinálom,olyan mint van a díjnyertes bor és van a győztes bor és na van az én borom.
márc. 8. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

A foghagymába belekötni lehet, de az a régies írásmód. Foghagyma, ugorka, párhagyma stb.

Viszont brassói és nem Brassói, és magyar nyelv nem Magyar.


De! Van egy éttermi elvárás, és van, amit magunknak készítünk. Előbbire azért van szükség, hogy a vendég képben legyen, mit is fog kapni. A szakácsok nagyon sok étel elkészítését megtanulják az iskolában.


Amit én ismerek, és ahogyan készítem nem eredeti. Kockára vágok sertés husit, és megpárolom (nem pörkölöm), megborsozom és sózom. Közben bő zsiradékban sütök kockára vágott burgonyát. Amikor mindkettő kész, összeöntöm, szórok rá kevés fűszerpaprikát és jól összekeverem.


Itt is sokszor van vita ételekről. Pl. a bolognai spagetti is ilyen. Hogy ők taglietellével eszik. Uhum, akkor miért találni olyan olasz videókat, amelyben spagettivel készíti, és emlegeti a mamát, nagymamát és hogy tőle tanulta stb.


Tegnap láttam egy mexikói pacákot, mesterszakács. Ő a chili con carnét úgy készítette, hogy egy nagy fazékba bele dobott darált húst, felöntötte bőven vízzel, nagy darabokra vágott bacont, és mindenféle zöldséget meg vörösbabot (abba aredetileg nem is kell). Az egész úgy nézett ki, mintha leves készülne. Hát ennyit az eredeti receptekről.

márc. 8. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi amúgy a tanácsokat helyesírás terén is...
márc. 8. 10:42
 14/20 anonim ***** válasza:
52%
12-es: miböl gondolod, hogy a "mexikói mesterszakács" kevésbé tudja, milyen a chili con carne, mint akárki MO-on?
márc. 8. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:

Én nem gondlom, hogy kevésbé tudja. De ahogyan az olaszra is hoztam példát, úgy jött a képbe a mexikói is. A chili con carne hús paprikával. az őstörténete ez, hogy a már büdös húst próbálták ehetővé tenni az erős paprikával. A babos sokkal fiatalabb.

Mindezt azért tettem, hogy az itt gyakorta dúló háborúk értelmetlenségére rávilágítsak.

márc. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Az olaszok a túristáknak, videót nézöknek írnak hülyeségeket, amiket azok elvárnak, pl, a bolognait spagettival, mert a többség ugyanis olyan ostoba, hogy nem tudja elképzelni, eredetileg más tésztával illenen készíteni.
márc. 8. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

" Míg tudjuk hogy pld. a Bécsi szelet az panír (liszt, tojás, prézli) és disznóhús azt mindenki egyféleképpen készíti. "


Nem egészen, az eredeti bécsi szelet ugyanis borjúhúsból készül.


" A tradicionális bécsi szelet (németül Wiener Schnitzel; magyarul „vínersnicli” néven is ismeretes) a bécsi konyha közismert, 3-4 milliméter vastagságúra kivert, borjúhúsból (borjú dió, frikandó, felsál vagy alaposan megtisztított lapocka) készített, panírozott, húsétele (Wiener Schnitzel vom Kalb). Amennyiben Bécsben a zsemlemorzsával panírozott ételt sertéshúsból készítik, akkor a hivatalos neve Schnitzel nach Wiener Art, azaz szelet bécsi módra, illetve „Wiener Schnitzel vom Schwein“.[1] Manapság gyakran előfordul a "Putenschnitzel" is, ami pulykamellfiléből készülő bécsi szelet. "

márc. 8. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
kedves 17es nem írtál rosszat, sőt ezt tudtam a Bécsi szeletről és jogos más húsból készítik, de itt legalább az elkészítés módja a panír..ugyanaz...erre gondoltam hogy bár nem ugyanolyan húsból de mindenki egyformán készíti..
márc. 9. 10:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az ételkészítési ismeretek tankönyv (mondjuk vagy 20 éves kiadvány) alapján írom:


10 adagra: Sertésszűzpecsenye 1.4 kg, só 0.03 kg , bors 0.005 kg, fokhagyma 0.01 kg, füstölt szalonna 0.08 kg, pirított burgonya 10 adag, zsír 0.1 kg. Ezek kellenek hozzá.


Mindig frissen kell csinálni.

Pirított burgonya: héjában főtt burg.-bol hasabokat vágunk és kevés zsírban óvatosan megpirítjuk.


Mialatt pirul elkészítjük a húst. A sertésszűzpecsenyet hosszanti irányban 5 cmes darabokra vágjuk a szeleteket ceruza vastag csíkokra vágjuk. (Rövid karaj és rózsa is jó hozzá ha nincs szűz) A szalonnal apró kockára vágjuk. Serpenyőben félig kiolvasztjuk majd hozzáadjuk a zsírt. Belerakjuk a csíkokra vágott húst erős tűzön gyakori keveres mellett megpirítjuk. Közben ízesítjük a sóval és a borssal majd mikor már majdnem kész hozzáadjuk a fokhagymát. A végén az egészet összekeverjük a krumplival egy tányérra tesszük és azonnal fogyasztjuk.


Ennyike.. de pl az anyám se így csinálja.

márc. 9. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Jaj az lemaradt, a fokhagymát a kés lapjaval ossze kell zúzni. Szóval ne csak úgy beledobjad..
márc. 9. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!