Kifliből mit lehet készíteni? Panírmorzsát hogy tudok csinálni belőle?
Kaptam néhány bolti sima kiflit, én szeretem a kiflit, de csak a tejes nosztalgiát, amit pékségben lehet kapni.
Kidobni nem szeretném őket.
Még puha. Hogy tudnék belőle panírmorzsának valót készíteni, lehet egyáltalán?
Vagy mi másra tudom felhasználni?
MOrzsát úgy tudsz készíteni, hogy feldarabolod karikákra vagy ahogy akarod, a kisebb darabok jobban, gyorsabban kiszáradnak. Ha teljesen száraz, akkor le tudod reszelni sajtreszelön, ha nem túl sok, zacskóba töltve sordrófával össze tudod törni, ha több, diódarálóval, késes aprítóval tudod felaprítani. Célszerü nagyobb lyukú szitán átszürni, hogy az nagyobb darabok ne kerüljenek be.
A megszikkadt, megszáradt kifli fasirtba is jó.
Vagy mákos gubát tudsz csinálni belőle. En varga gábor cookpades receptjét szeretem
Vagy panirmorzsat. Felkarikázod. A) Beteszed sutobe legkeveresre 50 fok kore amig szettepve a belseje is szaraz. 1 ora eleg kell legxen tutira. De sztem fel is. Ahogy kihul folyamatosan tovabb szarad majd.
B) kiteszed valamire levegore szaradni, par nap apatt kiszarad.
Ezek utan mehet a keses apritoba es kesz is.
Arr anagyon figyelj hogy teljesen szaraz legyen mikor daralod mert ha marad benne nedvesseg, bepeneszedik
Felkarikázod és ha megszáradt dió daráló N lenyomod.
Nyilván mákos guba de csinálhatsz túróval töltött kiflit is.Kettévágod+ levágod a végét és fakanállal kinyomod a belét.
Túró tölteléket belerakod és kevés vajban Piroska,ropogósra sütöd.
Akkor inkább hagyom a turmixot, nehogy baja legyen. :)
Utolsó kérdés: a mákot mivel tudnám helyettesíteni a gubához?
Tört/darált pisztáciával vagy mandulával mondjuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!