Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött paprika tölteléke...

Töltött paprika tölteléke rizs nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet úgy csinálni, sikeresen, ha a töltelékből kihagyom a rizst? És Darált húst + tojást + fűszereket rakok csak a töltelékbe, amit aztán a paprikába rakok?


Vagy így nem lesz jó? Valaki próbálta?



máj. 30. 21:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Nem lesz jó, túl tömör/tömény lesz.
máj. 30. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Száraz, tömény, nehezen fő meg a belseje, kívül szétmállik.

Olyan lesz, mint egy főtt, elrontott kolbász töltelék.

máj. 30. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Szórj bele egy-két evőkanál zabpelyhet, azzal nagyon jó, és kb 100kcal max. Akkor még tojás se muszáj bele mert a zab összefogja
máj. 30. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
38%
Egész nyugodtan megeheted azt a töltelékenként kb 1 deka rizst mind a 36 kalóriájával.
máj. 30. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem csak a kalória a lényeg… ha meg akarná enni biztos nem kérdezné milyen lenne nélküle - én se akartam, nem is raktam egyszer bele aztán tényleg jó sz@r lett🤣 viszont zabbal jó volt
máj. 30. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze.Rizs helyett lehet bele tenni gerslit.Azzal is jó.
máj. 30. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz csak száraz,a rizstől kicsit lágyabb puhább.Esetleg helyettesítheted kölessel vagy bulgurral.
máj. 31. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél bele bulgurt esetleg. Lassabban felszívodó CH-t tartalmaz.
máj. 31. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a rizst nem szereted benne, lehet több mindennel (árpagyöngy, bulgur, durva zabpehely) helyettesíteni, ha semmilyen gabonafélét nem akarsz, lehet önmagában is csak hússal tölteni.

Viszont ilyenkor célszerü a töltelékbe fél kg húshoz 2 dl vizet is tenni összegyúrás elött, akkor lágyabb, puhább marad.

Meg lehet a töltelékbe gabona helyett zöldségeket (sárgarépa, borsó, zöldbab, kukorica) is tenni, ezeket kb borsó méretüre aprítva (már amit kell értelemszerüen), nyersen tenni a húsba, ezek is lazítják a tölteléket, csak az ízén is változatnak valamennyit.

máj. 31. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Kipróbálok majd mindenképpen több verziót is. :D
máj. 31. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!