Megeszitek a töltött paprika paprikáját, vagy csak a tölteléket?
:))) mivan?
A toltott paprikat paprikastul eszi az ember fia ... a kopasz toltelekes cuccot paradicsomos husgolyonak nevezzuk.
Azert, mert a paprika nyaron terem ... telen csak foliasat lehet kapni, amibol nem igen szokas se lecsot, sem toltott paprikat csinalni, mert nem finom.
Ezek a teli paprikak max szendvicsbe valok ... esetleg valami salataba, masra nem jo.
Attól függ, hogy milyen paprikát kapok.
Vannak azok a vastag héjúak, amik olyanok, mintha nejlonfóliát rágnék, azt nem eszem meg, de a paprika íze jó, ha belefő az ételbe.
Aminek kis finom vékony héja van, azt megeszem.
Én nem szeretem a paprika "műanyag" részét, csak a húsát. :)
Előszőr készre csinálom a paradicsommártást a vastag húsú paprikával, míg megfő, elkészítem a húsgombócokat. Kiszedem a paprikákat egy lapostányérra, megvárom, míg kicsit mehkihűl. Fakanállal lehúzom a "műanyagról" a "húst", amit visszateszek a mártásba, bele a húsgombócot, és készre főzöm.
Nyami... picit talán tovább tart, de mi így szeretjük, és minden benne van, gyerekek sem kapálódznak ellene. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!