Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SEGÍTSÉG! Túl erös kaja, mit...

SEGÍTSÉG! Túl erös kaja, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kinai pirított tésztát csinálok, és egy paprika rettentö erös benne, az egész szinte ehetetlen.

Mivel lehetne csökkenteni az erösségét, ki tud valami jó ötletet? (Tejtermékek allergia miatt kizárva, különben azzal probálkoznék!)

Elöre köszönöm, ha megment valaki!



2020. febr. 25. 10:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Fhu, talán rosszat írok de több tészta bele esetleg?
2020. febr. 25. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
32%
Elvileg cukorral csökkenthető a csípősség. Valami edes mártással keverd, pl mint az edes-savanyu
2020. febr. 25. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
31%

Semmit nem tudsz vele csinálni. Nem lehet belőle kivenni.

Megnyugtatásképpen a tejtermék totális zsákutca, szóval emiatt ne idegeskedj, mert lóf-t se érnél vele.

Az nem így működik.


Max azt lehet csinálni, hogy csinálsz ilyen ételből még vagy 50 adagot paprika nélkül, belekevered a csípőset.... aztán meghívod vendégségbe a rokonságot.

2020. febr. 25. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
10%
Növényi tejszín? Vagy vizet hozzáadni és hagyni, hogy elfőjön a lé.
2020. febr. 25. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
26%
A tejszín nem passzol hozzá, se a sima, se a növényi. Édes mártás, ananász, vagy barack bele. Fini lesz az édes és a csípős egyszerre és az édes íz csökkentős az erősségét.
2020. febr. 25. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
41%

Tűzoltás


A só és a cukor használata is bizonyos szempontból ízlés kérdése, a csípősség iránti rajongás vagy utálat viszont még inkább személyre szabott. Azért is nehéz sokszor eltalálni a megfelelő csípősségi fokozatot, mert mi magunk sem tudjuk, hogy mennyire fog csípni az a chili vagy paprika, mielőtt felvágtuk volna. A higítás bizony sokszor nem segít az égetően csípős ételeken. Lássuk, ilyen esetekben milyen mentőövekbe kapaszkodhatunk!

Akárcsak a túl édesre sikerült ételek esetében, savas összetevők hozzáadásával a túl csípős ételek esetében sem lőhetünk mellé. Pár csepp ecettel, citromlével vagy akár paradicsommalsegíthetünk. Ha biztosra akarunk menni, a savanyító anyag mellé némi édeset is keverhetünk, például cukrot vagy mézet. Ha illik az ételhez, a tejszín és a tejföl ez esetben is jó barátunk lehet.

2020. febr. 25. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
35%

Semmit nem tudsz vele kezdeni, a kapszaicint semmi nem közömbösíti. A tejtermékek, azon belül is a minél zsírosabb tejföl lenne egy kicsi segítség, de ez az esetedben kizárva.

Szerintem add oda olyan rokonnak, ismerősnek, aki szereti a csípőset és főzz valami mást!

2020. febr. 25. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

A savas dolgok brutálisan kiemelik a csípős ízt!!!

Nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget, a legdurvább chili szószokat mind ecetben érlelik. 3-szor olyan csípősnek lehet érezni savas közegben a csípős ízt.

Minden olyan csípős öntetben, aminek az összetételére egy kis időt is szántak, ezért van mustár, vagy ecet, vagy bármi más savasító összetevő.

2020. febr. 25. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
25%

7!


Dehogynem. A cukor. [link]

2020. febr. 25. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
63%
Huh bakker, ilyet se láttam még, minden válasz 0%-os....
2020. febr. 25. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!