SEGÍTSÉG! Túl erös kaja, mit csináljak?
Kinai pirított tésztát csinálok, és egy paprika rettentö erös benne, az egész szinte ehetetlen.
Mivel lehetne csökkenteni az erösségét, ki tud valami jó ötletet? (Tejtermékek allergia miatt kizárva, különben azzal probálkoznék!)
Elöre köszönöm, ha megment valaki!
Semmit nem tudsz vele csinálni. Nem lehet belőle kivenni.
Megnyugtatásképpen a tejtermék totális zsákutca, szóval emiatt ne idegeskedj, mert lóf-t se érnél vele.
Az nem így működik.
Max azt lehet csinálni, hogy csinálsz ilyen ételből még vagy 50 adagot paprika nélkül, belekevered a csípőset.... aztán meghívod vendégségbe a rokonságot.
Tűzoltás
A só és a cukor használata is bizonyos szempontból ízlés kérdése, a csípősség iránti rajongás vagy utálat viszont még inkább személyre szabott. Azért is nehéz sokszor eltalálni a megfelelő csípősségi fokozatot, mert mi magunk sem tudjuk, hogy mennyire fog csípni az a chili vagy paprika, mielőtt felvágtuk volna. A higítás bizony sokszor nem segít az égetően csípős ételeken. Lássuk, ilyen esetekben milyen mentőövekbe kapaszkodhatunk!
Akárcsak a túl édesre sikerült ételek esetében, savas összetevők hozzáadásával a túl csípős ételek esetében sem lőhetünk mellé. Pár csepp ecettel, citromlével vagy akár paradicsommalsegíthetünk. Ha biztosra akarunk menni, a savanyító anyag mellé némi édeset is keverhetünk, például cukrot vagy mézet. Ha illik az ételhez, a tejszín és a tejföl ez esetben is jó barátunk lehet.
Semmit nem tudsz vele kezdeni, a kapszaicint semmi nem közömbösíti. A tejtermékek, azon belül is a minél zsírosabb tejföl lenne egy kicsi segítség, de ez az esetedben kizárva.
Szerintem add oda olyan rokonnak, ismerősnek, aki szereti a csípőset és főzz valami mást!
A savas dolgok brutálisan kiemelik a csípős ízt!!!
Nem tudom honnan szedted ezt a hülyeséget, a legdurvább chili szószokat mind ecetben érlelik. 3-szor olyan csípősnek lehet érezni savas közegben a csípős ízt.
Minden olyan csípős öntetben, aminek az összetételére egy kis időt is szántak, ezért van mustár, vagy ecet, vagy bármi más savasító összetevő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!