Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SEGÍTSÉG! Túl erös kaja, mit...

SEGÍTSÉG! Túl erös kaja, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kinai pirított tésztát csinálok, és egy paprika rettentö erös benne, az egész szinte ehetetlen.

Mivel lehetne csökkenteni az erösségét, ki tud valami jó ötletet? (Tejtermékek allergia miatt kizárva, különben azzal probálkoznék!)

Elöre köszönöm, ha megment valaki!



2020. febr. 25. 10:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Többször elhangzottak a tejtermékek...


Akkor tegyük tisztába:

A kapszaicin zsiradékban oldódó hatóanyag. Ha az ételbe rakunk még több zsiradékot, csak még jobban kioldja a kapszaicint, az étel megevése ugyanolyan, vagy még nagyobb szenvedés lesz.


A tejet, tejszínt (olívaolajat) azért találták ki a csípős ízre, hogy ha valami csíp, akkor azt kell rá inni, és a tejben lévő zsírmolekulák megkötik a nyelven ragadt csípős hatóanyagot, és leviszik a gyomorba.

Nem semlegesíti, nem teszi semmissé, csak eltávolítja a nyelvről.

Ha nincs vele összefőzve.


Üdvözlet a dilettáns lepontozóknak!

2020. febr. 25. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

"Dehogynem. A cukor"


Idézd már be konkrétan azt a rész, hogy a cukor közömbösíti a kapszaicint! Sehol nem találom...


Olyat találtam, hogy cukros vízzel hígították az oldatot.

A habanerot pl 300.000 -szeresére!

300.000 szeresére!!!!!!

Nem közömbösíti, csak 300.000-szeresére hígítva, nem érezni.


Végkövetkeztetés:

Semmit nem lehet vele csinálni.

50-szer annyi ételt főzni, és meghívni vendégségbe a rokonságot.

Vagy kuka...

2020. febr. 25. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
21%

"Az eredeti eljárásban a paprikából készült oldatot cukrosvízzel hígították addig, amíg a „csípést” a tesztelők (eredetileg öt kóstoló) már nem tudták érzékelni; ..."



Simán elég lehet egy kávéskanál cukor is, miután 1, nem tudni milyen paprika, 2, nem tudni mekkora adag, 3, nem tudni milyen csípősen szereti a kerdezo.

2020. febr. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem sok mindent lehet tenni.


Ettöl függetlenül nem tudom, ki az az idióta, aki lepontozgatja a válaszokat, de inkabb máshol élje ki magát.

Én senkit nem pontoztam le, márcsak azért sem, mert aki veszi a fáradtságot arra, hogy válaszoljon, az zöldet érdemel, kivéve, ha valaki kifejezetten veszekedni akarna, ami itt nem fordult eddig elö.

2020. febr. 25. 11:17
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
Cukor
2020. febr. 25. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
22%
De lehet tenni, cukrot kell adni hozzá
2020. febr. 25. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Én is kérek 0%-ot!


Nem az ízlelőbimbókkal érzékeled, hanem a fájdalom és hőérzékelő idegvégződésekkel, ezáltal

van pár megoldás, de nem a cukor vagy egyéb ízesítés.


1 hidegen eszed, így valamennyire kompenzálja a meleg érzetet. (ebben az esetben is hasznos lehet odakészíteni egy kis fagyit)

2 fájdalomcsillapító is csökkenti a hatását.

3 hígítás: ha csinálsz kétszer annyi kaját, akkor feleannyira lesz csípős.

2020. febr. 25. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
41%
ezaz, sikerült!
2020. febr. 25. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

Még egyszer mindenkinek köszönöm a tippeket.

Tényleg csináltam hozzá még pár adagot, szerencsére a család szereti, így ehetö volt, mégha csípös is.


A lepontozást meg tényleg nem értem, ki szórakozik ilyennel, sajnálom!

2020. febr. 25. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!