Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A töltött paprika elkészítésén...

A töltött paprika elkészítésének technológiája?

Figyelt kérdés

Sziasztok szakvizsga helyett szakdolgozatot kell írnom.

A kérdés az valójában a címe lesz a dolgozatomnak..

Nem is tudom hol kezdjem,tudtok küldeni olyan webhelyet ahol bővebben ír a töltött paprikáról? Esetleg könyvet?



#szakdolgozat #szakácskönyv #töltött paprika #Elkészítésének technológiája
2020. jún. 6. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ezt te a humor kategóriába szántad!:D

Persze lesz biztos egy pár naiv, akibedől neked és lelkesen le fogja neked írni a töltött paprika receptjét, "ahogy én csinálom" megjegyzéssel!

2020. jún. 6. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy bárki is írt volna eddig könyvet a töltött paprikáról!:)
2020. jún. 6. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Boross Anna - Ételkészítési technológia I-II.
2020. jún. 6. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a technológia ugyanaz mint a recept akkor gógli és 315E találat.
2020. jún. 6. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Pető Gyula - Ételkészítési ismeretek


Részletek a könyvből



Joizú paradicsommáitást főzünk, de cukorral nem ízesitjük.


Húsos-rizses tölteléket készítünk, amelyhez zsírban pirított vöröshagymát is

adunk.


Az egyforma nagysagu zőldpaprikákat megmossuk, majd kícsumázzuk. (143.

ábra). A húsos—rizses töltelékkel hézagmentesen betöltjük a zőldpaprikákat

(144. ábra). A betöltést figyelmesen végezzük! Gyakran előforduló hiba, hogy

a zöldpaprika üreges marad, és főzés közben összeesik. A másik hibalehetőség,

hogy a paprikákat túl feszesre töltjük. Ilyenkor a zőldpaprika kireped, leválik

a töltelékről.


A betöltött zöldpaprikákat a paradicsomma'rta'sba helyezzük, és lassan, ova—

tos ra'zogatassal készre főzzük. Keverní nem szabad, mert a töltött paprika'k

ősszezúzódnak.


A puhára főzött töltött paprikát a végén ízesitjük egy kevés cukorral. Meg-

kóstoljuk, ha szükséges, sóval utánizesítjük.


Fedővel lefedve tartjuk melegen tálalásig.


Forrón előmelegített tálra talaljuk a töltött paprikát. Átvonjuk a mártással.

Külön petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Azonnal felszolgáljuk.



Ha a zöldpaprika nyár elején még drága, akkor fele arányban gombócokat

formázunk a húsos, rizses töltelékből. Ezeket a töltött paprikákkal együtt

helyezzük a mártásba és főzzük puhára.

2020. jún. 6. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :D

És az elsőnek üzenem,ez nem vicc bár először én is nevettem rajta.

De ha szakvizsga helyett ezt kérik,nesze kapnak 8 oldalt a toltott paprikarol

2020. jún. 6. 17:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!