Tehát ez a üveges bolti lecsó készítése csak annyi vóna, hogy hagymát megpirítani ráönteni a lecsót kis víz és főzni ennyi?
Tehát ez jóformán főtt paradicsom és főtt paprika?
Elvileg az ezekszerint, jól gondolom?
Ti , hogyan készítitek?
"régi változatokban nyoma nincs szalonnának."
De most nem régen vagyunk, hanem most. Nem érdekelnek 100 évvel ezelőtti mítoszok.
30 éve készítek üveges lecsót, de szalonnát még soha nem tettem bele, nem is fogok. Egyszerű oka van, a családban senki nem szereti a szalonna ízét.
Én úgy csinálom kérdező, ahogy te írod. Viszont én szoktam tenni bele a végén egy evokanal tejfölt, attól gyönyörű krémes színe lesz, és mi így esszük.
Elvileg az ezekszerint, jól gondolom?
😂
A szalonna miatt megavasodna, ezért nem célszerű így elrakni a lecsót télire.
Nálunk hagyma nélkül szokás, ráadásul nem is teljesen készre főzve, mert inkább ez egy alap, mint készétel. Lecsószezonon kívül pörkölt alá, mindenféle olyan ételbe, amibe kell paradicsom, paprika. Azért is nincs készre főzve, mert még ezekben az ételekben főni fog. Nyilván sima lecsó is készül belőle, de akkor frissen vágjuk hozzá a hagymát, úgy sokkal finomabb. Ízlés szerinti zsiradékon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!