A lecsóról miért a tojás jut eszébe a legtöbb embernek? Neked mi illik mellé?
Teszel bele kolbászt vagy más húsfélét?
Friss alapanyagokból vagy üveges lecsókonzervből készíted?
És akkor nem beszélve a lecsós hússzeletekről, lecsós májról, amihez szintén más köret kell, nem tojás.
Ahány nemzet és ahány szokás annyiféleképpen el lehet készíteni. Valaki rizs körettel eszi, valaki csak kenyérrel, valaki tarhonyával és valaki tesz bele tojást és elkeveri, valaki csak ráüti és ilyen viszonylag tükörtojáshoz hasonló állagon lesz benne.
Én többféle lecsót is el szoktam készíteni.
1. Hagyományos csak friss alapanyagból és teszek bele virslit, kolbászt és kenyérrel vagy tarhonyával fogyasztom.
2. Szintén hagyományos, csak hús mentes és amolyan "könnyed" kalóriaszegény verzió.
3. Serpenyőben csinálom és Közel-keleti lecsó (shakshuka) néven fut. Ebbe a verzióba teszek egyedül tojást.
"A lecsóról miért a tojás jut eszébe a legtöbb embernek?"
Azért, mert a legtöbb embernek nem a tojás jut eszébe a lecsóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!