Tejben főtt tészta? Ettél már ilyet? Milyen? Mit lehet hozzá tenni? A tejet ki kell önteni vagy beszívja a tészta?
Valamikor gyerekkoromban a nyári szünetben rokonoknál ettem. Tejlevesnek hívták, és tulajdonképpen cukrozott tejben főtt házi tarhonya-szerűség volt benne. Érdekes volt, mert anyám nem csinált ilyesmit sosem.
Meg még egy hasonló ételt ettem, az érdekes volt.
Házilag nyújtottak réteslapot, megszórták kristálycukorral, feltekerték, mint egy rendes rétest szokás. Aztán megsütötték sütőben, ha kész lett feldarabolták, majd a mélytányérban meleg tejet öntöttek rá.
Van tejleves meg van tejben fött tészta, a kettö nem ugyanaz.
A tésztát tejben fözik meg, leves esetéb sok tejet adnak hozzá, tekjben fött tészta esetén meg csak annyit, amennyit felvesz (kb a tészta másfél-kétszeres mennyiségét), kb úgy, mint a tejberizs/tejbegríznél.
Ezt lehet önmagában is enni, de lehet lekvárral, kakaóval, stb is, illetve édes rakott tésztának is finom
Így van,tejlevesnek hívták régen.
Cukorral és nálunk eperlevéllel készült.Ne öntsd ki a tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!