Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kipróbált mákos receptet ki...

Kipróbált mákos receptet ki osztana meg velem, ami nem feltétlenül édes vagy süti?

Figyelt kérdés

Arról nem is beszélve, hogy mennyi mindent nem fogyasztok: cukor, glutén, tejtermékek kezdésként, ezért sem egyszerű a receptkeresésem, bár már találtam egy lazac receptet mákos bundában, ez izgalmasnak tűnik, talán ki is fogom próbálni.


Sok éve élek külföldön, ahol ritkaságszámba megy a mák, és ma megláttam a boltban, és a gyerekkoromba dobbant vissza a szívem, szóval meg is vettem, de nem tudom, hogy mit kezdjek vele...


Ötleteket várok!


Nyersen lehet fogyasztani, ugye? Akár a reggeli kásámhoz is hozzáadhatom? Gondolom, hiszen a mákos tészta esetében sem együtt főzzük a mákkal a tésztát, ugye? Vagy rosszul emlékszem?


Nem vagyok egy konyhatündér, enni jobban szeretek, mint főzni-sütni, de a szükség nagy úr, pláne, ha nem vagyok már mindenevő.


Ki mit tud a mákról? Mikor lehet beállni tőle? Vagy a máktól nem, csak a virágjától? Lelkes tudatlanka vagyok, bocsi, segítsetek!



#recept #mák #mákos #receptkereső
2024. máj. 16. 20:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Még nem jutottam el a darálásáig, de igyekszem, meg ismerem a mák ízét, köszi az érdeklődésedet!
2024. máj. 20. 04:44
 12/23 A kérdező kommentje:
7., 10. válaszolók nem vagytok hasznosak, én is tudom, hogy hogy lehet rákeresni az interneten bármire, és nem csak a legnagyobb keresőmotorral. Mielőtt föltettem itt ezen kérdésemet, körül is néztem netszerte, ám az igényeimnek megfelelő tapasztalt receptet nem találtam, ezért kérdeztem itt. Mindenkinek minden kérdésére azt reagáljátok, hogy keress rá? Akkor minek ez az oldal egyáltalán szerintetek...?
2024. máj. 20. 04:50
 13/23 anonim ***** válasza:
3%

"Akkor minek ez az oldal egyáltalán szerintetek...?"

Trollkodni, röhögni a hozzád hasonlókon.

2024. máj. 20. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 A kérdező kommentje:
Továbbra is várok még recept ötleteket!
2024. máj. 24. 04:58
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Mákos krumplisaláta (nem vicc! tényleg van ilyen, csak MO-on nem ismert!)

Krumplit megfözöl, hajában vagy hámozva, karikárea vágva.

Endiviát, jégsalátát vagy más kicsit stabilabb leveles salátát készítesz: 1 kávéskanál só, 1 kk cukor, 1 kávéskanál mustár, 1-2 evökanál salátaecet, 1 evökanál (oliva)olaj - ezeket összekevered dresszingnek és beleforgatod a csíkokra vágott salátát.

Ha a krumpli megfött, még melegen összekevered a salátával. Közben húsos szalonnát csíkokra vagy kockákra vágsz, megsütöd, rászórsz egy evökanál darálatlan máskot, összepirítod és a kumpli-saláta keverékre öntöd és még melegen fogyasztod.

2024. máj. 24. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 A kérdező kommentje:

Ez milyen nemzetiségű étel amúgy? Mondjuk a cukormentességen nem ment át, és húst sem fogyasztok vagy más állati eredetű ételt, amit nem is írtam, nekem olyan evidens volt. :)


Érdekesnek hangzik a recept, de nem hiszem, hogy kipróbálnám, de azért köszi!


Amúgy épp most készülök megdarálni az egész zacskónyit...

2024. máj. 24. 18:58
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez német étel.

A cukrot simán ki lehet hagyni - bocs, efölött elsiklottam- , a szalonnát én sült gombával vagy padlizsánnal helyettesítem (én sem eszem semmiféle húst)

Egyébként nagyon megéri kipróbálni, elöször én is szkeptikus voltam, de annyira hülyén hangzott a recept, hogy egy kisérletet megért. Évek óta a család egyik kedvence.


A mákot meg kár megdarálni, sokkal egészségesebb, ha nem teszed, illetve tovább eláll. Ha feltétlen daráltan akarod fogyasztani, akkor közvetlen a felhasználás elött ajánlott csak megdarálni, mert az összes aroma kimegy belöle, illetve a hasznos anyagok jó része is hamar lebomlik.

2024. máj. 24. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor tán nem is az egészet darálom le
2024. máj. 24. 19:30
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt már fentebb írtam, hogy a mákot csak a felhasználás előtt érdemes darálni.

Olajtartalma van a mákszemeknek, ami a ledarás után határozottan érezhető is, de úgy jelentősen csökken a tárolhatósága.

Az aromája "elillanhat", és az avasodási folyamat is gyorsabb, az olaj nagyobb felületen érintkezhet oxigénnel.

A mákos ételek készítésének folyamatához tartozott a mák megdarálása, úgy, mint a dióséhoz a diótörés.

A modern fogyasztói társadalom ilyen téren is átalakult, a dióbél eladható, de a feltöretlen dióra nincs kereslet.

Valahol érthető is, mert a dióbél látható, a dióban meg "ki tudja mennyi a kukacos"

2024. máj. 24. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:

a paleo mákos muffin állítólag nagyon jó


meg az a mákos-diós torta, ami némelyik a vaníliás cukor tasakjának a hátoldalán van (volt...?)

2024. máj. 25. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!