Mákos sütemény így működhet?
Az elképzelés, hogy fogok a szokásos almás pitém receptjét, és megtöltöm alma helyett a Szokí féle bejgli máktöltelékével, lehetőleg jó vastag mákréteggel. Ez így megsülne rendesen?
Az almás pite tésztája ez:
A mákos töltelék pedig ez:
Mákos töltelék 2 db bejglihez:0.5 kg darált mák,2 db narancsnak a héja és 1 db citromnak a reszelt héja,1 evőkanál fahéj,3 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília rúdnak a kikapart belseje. Szirup:1.5 dl forrázó vízbe 10 szem szegfűszeg , 30 dkg cukor.
Ez nagyon jó ötlet, mi is szeretjük a mákot, de erre még nem gondoltam.
Biztosan jól fog sikerülni, és köszi az inspirációt, elkészítem én is! :)
Köszönöm a válaszokat! Bocsánat az elírásokért, reggeli ébredés után írtam a kérdést, még a kávé előtt. Sajnos ez meg is látszik. :D
Megpróbálkozom vele, aztán majd leírom hogyan sikerült.
Igazából azért aggódom kicsit, mert ez a máktöltelék eléggé sűrű, akár golyókat is formálhatnék belőle, úgy maradna. Viszont a Papám születésnapjára készíteném, aki nagy mákimádó, és nála muszáj, hogy legyen a süteményben legalább 2 cm mák. :)
Ez aranyos tőled, kérdező. Örülni fog neki a Papa, már csak azért is, mert a kezed munkája van benne.
Én holnap fogom a te ötleted alapján elkészíteni, majd beszámolok, hogyan sikerült.
3-as voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!