Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg van olyan ember...

Tényleg van olyan ember Magyarországon aki megeszi a sertés tüdejét? Ugye ez valami vicc?

Figyelt kérdés
Az egyik hentesnél láttam és nagyon mellbe vágott, hogy sertés tüdőt árultak. A májat tudom, hogy eszik egyesek, de a tüdejét???? Na ne már, nem hiszem el. A hentes azt mondta, hogy van aki emberi fogyasztásra megveszi. Atyaég!!
2024. máj. 9. 09:57
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%

Újabb ártatlan lélek, akinek fogalma sincs, amúgy mennyi "gusztustalan" dolgot eszik, nap mint nap..

Egyszer, ha bírja a gyomrod, nézd meg az Adrenochrom dokumentumfilmet. Az majd kicsit helyretesz, hogy mi undorító és mi nem.

2024. máj. 9. 12:42
 22/30 A kérdező kommentje:
Az a szalontüdő az nem az az étel amit zsemlegombóccal adnak. Régen a csepeli piacon lévő falatozóban nagyapám ilyet evett régen mindig. Az finom volt, mert én egyszer kóstóltam ott, de szerencsére nem tudtam, hogy tüdő. Én a szalontüdőt vadas néven ismerem és marhaból ettem már azóta.
2024. máj. 9. 13:23
 23/30 A nagy Levin ***** válasza:
70%

" Én a szalontüdőt vadas néven ismerem és marhaból ettem már azóta."

A szalontüdő és a vadas két különböző étel, bár ízre némileg hasonlítanak.

Nekem az egyik kedvencem a szalontüdő, de nem emlékszem, hogy más ételt is ettem volna tüdőből.

2024. máj. 9. 16:40
 24/30 anonim ***** válasza:
47%
Ön nem evett még tüdőlevest?
2024. máj. 9. 16:47
 25/30 anonim ***** válasza:

Eddig te burokban éltél.

Különben is, ha már feláldozták az állatot, hogy mi emberek jól lakjunk, az a minimum, hogy MINDENÉT felhasználjuk. Pont.

2024. máj. 10. 08:37
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"Én a szalontüdőt vadas néven ismerem és marhaból ettem már azóta."

atyaúristen, hogy valaki ennyire ostoba legyen :D :D :D :D :D

2024. máj. 10. 08:45
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagypapám hentes volt, és külön készített májas hurkát is, és tüdős hurkát is. Emiatt a tudása miatt gyakran őt hívták disznóvágásra hentesnek, mert a faluban mindenki imádta azt az ízvilágot, ahogyan az Öreg a tüdős hurkát csinálta. Ha a disznóvágáson a munkadíján felül még kapott egy fél liter házi-pálinkát is, akkor a savanyú tüdőleves elkészítését és fűszerezését is elvállalta. [Az nagyapám zseniálisan őrizte az ízesítési receptúrájának a titkát. Otthon egy bádogbögrében felfőzte a köménymagot meg a fokhagymát, meg a fűszereket egy fél liter vízben, és leszűrve ezt a folyadékot vitte magával a fűszerezéshez. Soha nem árulta el miből mennyi van benne. De mindenki imádta azt az ízvilágot, amit ő kreált.]
2024. máj. 10. 10:00
 28/30 anonim ***** válasza:

Sosem szörnyülködtem ilyenen.

Jó én se eszem meg sok belsőséget csak a májat, meg a palcalt, meg zúzát, szívet.

De nem csodálkozok hogy úristen hogy lehet...Mert attól lehet finom.

Pacalt se gondoltam soha hogy szeretni fogom és mégis...

2024. máj. 11. 17:59
 29/30 anonim ***** válasza:

Figyi, addig ne mondj semmit, amíg nem kóstoltad. Ha túlvagy rajta írhatsz egy saját ízlsvilágodnak megfelelő véleményt, ám így elég abszurd a kiírásod.

Jómagam pl a garnélával voltam úgy, hogy "fúj" , 6x kóstoltatták velem, de mondtam, bocsi ez nem ízlik nekem. A "fúj" ellenére is mindig adtam esélyt a dolgoknak. Na aztán volt egy étterem, ahol megvolt a 7. kóstoló, ott helyben pedig jött a 8. egy másik ízvilággal és elkészítési folyamattal.

Na onnantól csak azt ettem egy ideig.

Az emberek zöme elzárkózik az új dolgok elől.

A tüdő omlósabb, krémesre is meg lehet csinálni töltellékként vagy májkrémhez hasonló kenhető dolgot is készíthetsz belőle. Fűszerezést szintén sok féle képp lehet vaiálni.

Akár hidegtálak töltelékeként vagy pl sülthús bőre alá betölteni.

Vetkőzd le a finnyás énedet és kísérletezz bátran!

Németben pl a kínaiak meghívtak karácsonyi vacsorára, ott bikaherét ettem.

Amikor megkérdeztem mi ez a finom gombóc, az öreg nevetve fordult felém és két kézzel mutogatta "bull balls". Lesokkolt, de megbékéltem vele.

2024. máj. 14. 09:38
 30/30 anonim válasza:
Ti húsevők vagytok?
2024. jún. 1. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!