Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez bortány...Miért nem tudunk...

Ez bortány...Miért nem tudunk már rizset főzni?

Figyelt kérdés

Nagyon fura mert mióta együtt élek a párommal (4év) mindig nagyon jól sikerült a rizs neki is és nekem is. Nem volt ragacsos, nem főtt túl és meg is főtt.


Na de kb 1 éve borzasztó szenvedés az egész.

Onnan indult, ez a történet, hogy lett egy konyhafelújjítás, már nem is tudom mit akartam főzni de kellett hozzá rizs. És majdnem 2 óráig főztem a rizset és egyszerűen már undoritó volt ragadt, màr nem is tudom hányszor öntöttem fel vízzel de a közepe csak kemény volt.


Na most én a rizset előtte mindig úgy készítettem el, hogy átmostam és 1 bögre rizshez adtam 2 bögre vizet. És olyan közepes lángon kb fél óra alatt kész lett max még kicsit fedő alatt hagytam párolódni.


A párom ő mindig lepírította elsőnek, ő nem mosta meg de az arányok ugyan ezek és akkor neki is sikerült.



De a konyhafelújjitás óta valami történt és sose fő meg a rizs, és még ha kivül már ragacsos széttfőt,ehetetlen szar belül még van egy kis rész ami mindig kemény.


De egyikünk se tud már rizset főzni:D azota nagyon sokszor probálkoztunk de mindig kidobtuk mert nyilván nem jó úgy enni a rizst, hogy belül egy pici részen még kemény. És akármeddig főztük nem volt jó.


Meg is utáltuk emiatt:D de azért jo lenne már enni egy jól elkészültet.

Egyszerre lettünk szerencsétlenek és valahogy az addig mindig jól elkészült rizs most hát szar.


Még TUTORIÁLT is néztünk és hiába úgy csináltuk ahogy a vidiben mondják nekünk csak nem jött össze:((



máj. 2. 19:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél jó minőségű rizst és menni fog.

Egyébként én is piritós vagyok és dupla víz.

Ha még van rajta pici víz rakj rá fedőt és zárd el .

Kb. Tíz perc múlva tökéletes.

máj. 3. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
19%
Gondolom unalmadban írtad ki a kérdést, mert ez kamu, ilyen nem létezik.
máj. 3. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
#12 vagyok. Gondolom olyanok pontoztak le, akik maguk is már rengetegszer jártak úgy, hogy egy órán keresztül főzték a rizst, majd még fedő alatt pihentették, de a közepe kemény maradt. Hihető 😂
máj. 3. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!