Mit rontottam el? Madártej készítés. Miért főtt meg a tojás habosítás után?
Felforraltam a tejet, külön felvertem a tojássárgáját a cukorral.
Kis meleg tejjel utána még vertem a habot.
Majd lassan egybeöntöttem.
Nem is lett sűrű, és kicsapódott a tojás.
Hogy csináljam legközelebb?!
Mert amit csináltál, annak semmi köze a madártejhez.
Keress a neten rendes receptet, a madártejnél a cukorral kikevert tojássárgáját fözik meg mártásnak, a felvert habot meg külön fözik meg habgaluskának, nem öntik bele
A fehér hab nem volt problémás, a sárgája volt a gond.
Hiába öntöttem a felvert sárgáját a tejbe, nem sűrűsödött be, hanem kivált belőle a sárgája.
A sárgáját a tejjel csak nagyon óvatosan lehet összemelegíteni, és max. 84 fokig lehet főzni és közben folyamatosan keverni kell.
Alapvetően nem kell bele sem keményítő, sem liszt, tehát nem lesz olyan sűrű, mint egy puding.
Nem szabad forralni a sárgájaval a tejet mert megfő kicsapódik.
Ha felforr lehúzod a tűzről és utána rakod hozzá a sárgáját.
Fehérjét egyébként mikróban szoktam.
Ha fel van verve a cukorral fél perc és kész,Kiszaggatva tányéron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!