Tartármártás majonéz nélkül? - diétázóknak
Tartármártás alapú salátát készítek, viszont vannak a társaságban, akik diétáznak, fogyókúráznak. Úgy gondoltam, hogy nekik joghurtot ízesítek be úgy, mintha tartár lenne (só, bors, cukor, mustár, citromlé).
Szerintetek jó lesz így, vagy van valami bevált receptetek?
Többször készítettem joghurttal, kicsit több mustárt tettem bele a megszokottnál, a legtöbben észre sem vették, hogy más.
Aki meg itt a kalóriaszámolással kötözködik: aki kalóriát számol, annak nagy elöny, ha a salátát nem csak megnézheti, hanem normál adagot is ehet belöle, éppen azért, MERT KEVESEBB kcal-t tartalmaz, mint egy majonézes. Az ugyanis nem túl jó dolog, ha egy összejövetelnél mindenki ehet több félét, csak ök nem, mert két kanál majonézes saláta már feszegeti a kalóriakeretet.
A kérdezö kifejezettek jól gondolkodik, ízben hasonló mártást készít, feleannyi vagy még kevesebb kalóriatartalommal.
Na, készen is van, nagyon finom lett a majonéz nélküli, végül görög joghurttal csináltam, hogy ne legyen annyira híg, ez 10%-os. Szerintem ha valakinek nem mondják, nem mondja meg róla, hogy nem majonézes, tök olyan lett az íze!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szép hétvégét Nektek!
Jobban jártak volna, ha majonézt kapnak és inkább a cukor marad ki...
Azért a hülyeségnek is van határa, nem a majonéz fogja a kalóriabevitelét elcseszni...
Kedves 15!
Írd le, mi a problémád, mi bánt, hátha segít, ha kiírod magadból!
A rosszindulat megkeseríti a saját életedet is!
Légy boldog, és jókedvű!
Szép napot Neked!😊
15-17-es: fogalmad sincs a kalóriákról meg a táplálkozásról, 100 g cukor 400 kcal, 100 g olaj meg 800!
Akkor szerinted melyik a több probléma?
Emellett 100 g majonézben van 70 g olaj (560 kcal) , és 5 g cukor (200 kcal).
Megint egy olyan lény, aki csak okoskodni akar!
19-es: ez megint csak egy babona, nem ugrik semmi sehová.
Nem értem, miért nem vagy beismerni, hogy hülyeséget állítasz, ehelyett újabb és újabb másikakat keresel.
A fogyáshoz/szintentartáshoz kalóriadeficit kell, ezért nem javasolt sok zsiradékot fogyasztani. Viszont kevés szénhidrát semmit nem befolyásol rossz irányba, amít a kalóriakereten belül marad az illetö.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!