Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párom nagyon válogatós, írna...

Párom nagyon válogatós, írna ötleteket ebédre/vacsira?

Figyelt kérdés

Húsból csak a csirkemellet eszi meg. Nem szereti a zoldsegek nagy reszet sem, kiveve a hagyma,fokhagyma,paprika,kevés saláta. Túrót nem eszi meg. Lecsót, kaposztalevest, szegedit sem. Gyümölcsöket sem szereti, egy-két kivétellel.

Olyan hogy kuszkusz vagy bulgur sem felel meg. Koret krumpli vagy rizs lehet. Huvelyeseket megeszi.

Hirtelen más nem is jut eszembe, mert gondoltam gyorsan kiírok ide egy kerdest, hogy bevasarolhassak a mai vacsorához.

Ami volt az utobbi idokben, illetve ezeken kívül gondoltam valamit újítani : gyros,krumplifozelek,savanyu bableves,krumplistészta,ratott hus,házi pizza,spagetti, rizotto, rantott sajt.

Ezeken kívül szeretnék valamit, de ha másnem megint házi pizza lesz:-)

Köszönöm annak aki vegigolvasta és próbál segíteni. Lehet több ötletet is, hogy felírhassam máskorra.

ápr. 12. 08:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, aki pedig azzal foglalkozott, hogy miért ilyen párom, azok torődjenek a maguk dolgával. Én is szívesebben sütnék oldalast kettőnk részére, de ez van. Nem ez volt a kérdésem lényege :-)
ápr. 12. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan nagyon válogatós vagyok, de nem ennyire. Húsból nagyon keveset eszek, gyümölcsből és zöldségből keveset eszek, zöldséget nyersen nem eszek meg, szendvicshez zöldséget vagy paradicsomot nem eszek. Mégis ki tudtam alakítani egészséges étrendet és többnyire figyelek napi növényi táplálkozásra. Köret szintén többnyire krumpli és rizs, ellenben nagyon szeretem a bulgurt.

Mivel sok dolgot nem eszek meg és tavalyi fogyáshoz igazodva saját étrendem van, többnyire én főzök. Ám páromnak semmi baja nincs az étrendemmel és az egészséges részéhez hozzá is kéne szoknia saját fogyása miatt. Néha süt-főz magának mást.

35/F

ápr. 12. 12:33
 13/21 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk is ez van.

A kritizálóknak elmondanám, hogy az étel válogatósság egyfajta zavar, akár a színre, akár az állagra tekintettel. Senki nem jókedvéből válogat.

Nos, én azt csinálom, hogy egy bizonyos kedvenc ételt variálom körbe, ez csak egy példa, de a sajátodra tudod formálni. Ez még azért jó, mert ebből egyszerre tudok egy kondérral csinálni, kis adagokban lefagyasztom, így bármikor elő tudom venni.

Szereti a bolognait. Ebből lehet csinálni:

- spagetti értelemszerűen

- húsos palacsinta (akár rántva, akár paprikás tejfölös szósszal leöntve)

- töltött bagett sütőben megsütve, hagymával rétegezve, sajttal a tetején

- rakott zöldbab.

Szereti a mindenféle pörköltöt:

- pörkölt nokedlivel

- rizseshús

- gulyásleves

- akármilyen raguleves

- pörkölt mellé főzelék: zöldbab, szemesbab, krumpli, borsó

- tejföllel behabarva máris egy újabb étel (paprikás csirke mondjuk)

- palócleves

- babgulyás

Nálunk mondjuk inkább a fokhagymás tarja csúszik, de nyilván meg tudod a csirkemellet is ugyanígy sütni:

- rizzsel: lehet tojásos, gombás, zöldborsós, pirospaprikás

- krumplival: pirospaprikás-hagymás tört krumpli, petrezselymes burgonya, krumplipüré, tócsni, sütőben sült hagymás krumpli, fűszeres-héjas krumpli, dödölle, klasszik sült krumpli

Egytál ételek: paprikás krumpli, rakott krumpli, chilis bab

Ami még nálunk csúszik, igaz ritkán: fasírt (ha van darálód, a csirkemellből is megcsinálhatod) babfasírt, cukkinitócsni.

A gyros húst nemcsak sült krumplira rakhatod, de beletöltheted pitába, piadinába, naan-kenyérbe, és pirított szendvicsbe, amit nálunk akkor szoktam ellőni, amikor éppen annyi hús marad, ami semmire nem elég.

Ami még eszembe jutott:

- ha szereti a hagymát: (fok)hagymaleves, töltött hagyma, rántott hagymakarika

- ha szereti a paprikát: paprikakrémleves, töltött paprika

Hüvelyesek: nemcsak a szemesbab van, hanem a csicseriborsó, amiből isteni a falafel (ami még olcsó is), lencse: lencsegulyás, lencsefőzelék, zöldbabból is rengeteg étel készíthető.

ápr. 12. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

Az mi ha nem rohej, hogy a bolognain nem gond a marha vagy sertes daralthus, de amugy csak csirkemellet eszik.

Ebbol is latszik hogy kivel van itt a gond, mert ha a bolognain nem baj hogy az nem csirkehus akkor igazabol maskent is megtudna enni.

Mert aki nem szereti a marhat vagy sertest az bolognaikent sem eszi meg. Csak nyilvan ofelsegenek jobban esik a csirkemell mint a rantott hus diaznohusbol.

Persze kerdezo, most meg jatszod a csicskajat, aztan majd elmulik a rozsaszin felho es halalra fog idegelni hogy miatta te sem ehetsz olyat amit amugy kivannal..

ápr. 12. 13:07
 15/21 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, nem pszichologiai elemzést kértem😅 ételek, italok témakör - tekerj tovább ha erre nem tudsz normálisat írni. :)

Többieknek köszönöm.

ápr. 12. 13:57
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

Barátnőm férje csak rántott karajt, marhapörköltet, karfiollevest és húslevest eszik. Ezek mellé a köret lehet burgonya, rizs, tészta. 28 éves házasok. Kamasz gyerekeik vannak, kialakult egy rendszer, hogy mit szeret apátok, mit ti. És boldogan élnek. Pedig 50 éves emberről beszélünk.

Ne görcsölj kérdező szerintem te se a vacsikérdésen, főzz olyat, amit mindketten szerettek, ha meg több időd van, magadnak készíts mást, neki meg amit szívesen fogyaszt :)

Amúgy a házi pizza is menő. ;-)

ápr. 12. 14:43
 17/21 anonim ***** válasza:
24%

Mondjuk én eleve nem főzök válogatós embernek. Hogyne, ott a hűtő, a lábas szépen megcsinálja magának.

Nem érdekel, felnőtt ember.

Idestova már a nyolcéves válogatósnak sem főzök kétfélét. Eszi, amit mi (csak pl nem tesz bele húst), vagy eszik hideget. Vagy megtanul szépen megfőzni egy virslit.

ápr. 12. 17:20
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát ő több mindent megeszik, mint én...

Írja le egy lapra hogy mit szeret aztán válassz

(gondolom nem lesz hosszú a lista)

ápr. 12. 18:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát a párodat jól elrontották gyerekkorában!! Egyen csak főzelékeket is! Például zöldbabfőzeléket, mindjárt jön a szezonja, vagy zöldborsó főzeléket, vagy már van karalábé,abból is csinálj főzeléket, mellé rántottát. Én mindig rántottával eszem a karalábé főzeléket meg a zöldborsó főzeléket is. Persze csak friss, új zöldborsóból, a mirelitnek van valami mellékíze. Aztán nyáron csinálhatsz töltött paprikát, ne disznóból, hanem esetleg akkor csirkéből csinálj darált húst hozzá, vagy csináljál rakott kelt, rakott zöldbabot, rakott karfiolt vagy a karfiolt kifőzöd és prézlivel, tejföllel isteni. Csinálhatsz rakott krumplit, abba úgyis kolbász kell, amit megeszik, néha csinálhatsz mákos tésztát, diós tésztát, bár a tészták hizlalnak, akárcsak a pizzák. És én vacsorára sosem eszem meleget, megeszem egy pohár kefirt, teszek bele müzlit, és annyi. Ezért van az a sok elhízott ember!
ápr. 14. 09:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez nem elrontás, ha valaki szerint pocsék íze van vakaminek azt miért egye meg?
ápr. 14. 11:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!